Παρασκευή 20 Απρ 2018 15:19      

Ο Θάνος Κόσυβας με το παραμύθι «Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες» στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ

Τη Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του ολόφρεσκου παραμυθιού του Θάνου Κόσυβα «Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Θα μιλήσει η νηπιαγωγός -μουσικοπαιδαγωγός Λένα Αποστολίδου και ο συγγραφέας ενώ στο θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν η ηθοποιός Έλενα Παλάσκα και θα συνοδεύει με τη κιθάρα του ο μουσικός Δημήτρης Παρθενίδης .

Για να γνωρίσουμε όμως τον συγγραφέα Θάνο Κόσυβα .

Γεννήθηκε το 1972 στην Καρίτσα Πιερίας, σπούδασε και ασχολείται με τη γραφιστική. Το 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο  «Σ' ελλειπτική τροχιά» από τις εκδόσεις Μάτι.  Το 2014 ακολουθεί η δεύτερη ποιητική του συλλογή «Μεσημβρινοί» από τις εκδόσεις (.poema..).

Πολλά ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά - έντυπα και ηλεκτρονικά - περιοδικά.

Ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από το συνθέτη Χαράλαμπο Ναβροζίδη. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, Έφορος Λογοτεχνίας και Εικαστικών Τεχνών του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πιερίας. Ως γραφίστας ασχολείται με εμπορικές αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες.  Επιμελήθηκε ο ίδιος το καλλιτεχνικό μέρος της έκδοσης των δύο ποιητικών συλλογών του, για την πρώτη ποιητική συλλογή βραβεύθηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ» (2011-2012).

Έχει βραβευθεί επίσης για το ποιητικό του έργο από Συλλόγους και Ενώσεις Λογοτεχνών και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις εικαστικών ως γραφίστας με ψηφιακό κολάζ (digital art). Ασχολείται με την εικονογράφηση, σελιδοποίηση βιβλίων και σχεδίαση εξωφύλλων, την καλλιτεχνική επιμέλεια ημερολογίων, περιοδικών, σχολικών εφημερίδων και άλλων  εντύπων.

Τα μηνύματα που περνά ο Θάνος Κόσυβας από το όμορφο αυτό παραμύθι, με δική του εικονογράφηση, σε σκληρό εξώφυλλο και πανέμορφα χρώματα που σίγουρα θα γοητεύσει τους μικρούς απαιτητικούς αναγνώστες είναι η φιλία, η διαφορετικότητα και η αυτοπεποίθηση.  

“Αυτό που έχει σημασία είναι να μας αγαπάνε και να μας υπολογίζουν γι’ αυτό που είμαστε, για τη διαφορετικότητά μας. Αλλά, για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι.  Πρέπει πρώτα να πιστέψουμε εμείς στον εαυτό μας…”

Ραντεβού λοιπόν στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ την ερχόμενη Κυριακή.....

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Βιβλίο Θάνος Κόσυβας Μάγδα Παπαδημητρίου - Σαμοθράκη
Scroll to Top