Τρίτη 26 Μάιος 2020 11:33      

Ο Θεόδωρος Σιαμάγκας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Σάββα Χιονίδη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Ο Θεόδωρος Σιαμάγκας οραματίζεται μια κοινωνία ίσων ευκαιριών με σύγχρονες υποδομές με βάση τις εξατομικευμένες προσεγγίσεις στην εκάστοτε κοινωνική ομάδα που χρειάζεται αρωγό και συνοδοιπόρο τον Δήμο .

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Σάββα Χιονίδη και του συνδυασμού «Πολίτες σε δραση»εξομολογείται τον στόχο του με παρρησία και την αίσθηση ευθύνης του δημόσιου λόγου.

Η κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε μέλη της κοινωνίας μας τα οποία βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση, είναι δείκτης του πολιτισμικού επιπέδου μας. Αν θέλουμε να είναι ο πολιτισμός ταυτότητα της πόλης μας, δεν γίνεται να αποδεχτούμε μια κοινωνία αποκλεισμού. Οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, με ειδικές ανάγκες, άλλοι που αγωνίζονται για επανένταξη και απεξάρτηση, παιδιά με παραβατική συμπεριφορά, οικογένειες των οποίων η δυσλειτουργία έχει κοινωνικό αντίκτυπο , όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι συνάνθρωποι μας, που ζουν δίπλα μας και έχουν δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

 Η Δημοτική Αρχή δεν επιτρέπεται να αδιαφορήσει για όλους αυτούς αλλά να γίνει ο αρωγός τους, όχι με την έννοια της φιλανθρωπίας αλλά με την έμπρακτη στήριξη μέσω δομών και προγραμμάτων. Προσβασιμότητα παντού για τους έχοντες κινητικά προβλήματα, προγράμματα για την εκπαίδευση και την δημιουργική απασχόληση παιδιών με ειδικές ανάγκες, λειτουργία υπηρεσιών ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής πρόνοιας επικουρικά των δομών της Πολιτείας, καθώς ο Δήμος μπορεί να δράσει άμεσα και συχνά πιο αποτελεσματικά καλύπτοντας ενίοτε ανεπάρκειες των κρατικών δομών, συνεργασία ουσιαστική με θεσμούς και φορείς του κράτους με στόχο την επανένταξη ατόμων στο κοινωνικό σύνολο, ενίσχυση των δικτύων των εθελοντών που εργάζονται με ανιδιοτέλεια.  

Μέσα από τέτοιες ενέργειες θα είναι σε θέση η Δημοτική Αρχή να πείσει τον κάθε δημότη ότι βρίσκεται δίπλα του αλληλέγγυα, ικανή να τον βοηθήσει στην ανάγκη και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει καθένα μας για το νόημα της κοινωνικής προσφοράς. Αυτή η κοινωνία αλληλεγγύης είναι ο δικός μου στόχος. Θεωρώ πως είναι αυτονόητο να οδεύσουμε ως Δήμος στον 21ο αιώνα χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς. Για να γίνει ο Δήμος μας το «κοινόν» όλων των πολιτών.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΙΑΜΑΓΚΑΣ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

δημοτικές εκλογές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top