Πέμπτη 25 Φεβ 2021 9:57      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οδοιπορικό στον Κορινό με το Erasmus+

  Κατά το διάστημα αυτό, το Δημοτικό Σχολείο Κορινού, υποδέχτηκε και φιλοξένησε αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών από την Εσθονία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Γαλλία ,στα πλαίσια  διετούς  εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ .                                                             Επρόκειτο για ένα οδοιπορικό όπως παρουσιάστηκε από τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Κορινού κ. Ανδρικόπουλο Αυγουστίνο.

Το οδοιπορικό

 Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, υποδεχθήκαμε τους εταίρους μας, στο ξενοδοχείο, Mediterranean village στην Παραλία Κατερίνης . Δείπνο παρατέθηκε στα μέλη των αποστολών στο ξενοδοχείο του Κορινού «ΑΝAIS» κατά το οποίο συζητήθηκαν θέματα της διαμονής και του προγράμματος. Την Τρίτη,  τα μέλη των αποστολών επισκέφθηκαν  το Δημοτικό Σχολείο του Κορινού. Ο διευθυντής και  η παιδαγωγική  ομάδα του προγράμματος , τους καλωσορίσαμε  και  ξεναγήθηκαν  στους  χώρους των δύο κτιρίων του σχολείου μας. Οι μαθητές μας είχαν προετοιμάσει και παρουσίασαν  τους χώρους των διδακτηρίων στα Αγγλικά .     Στη συνέχεια του προγράμματος  οι προσκεκλημένοι μας παρουσίασαν στους μαθητές μας τις χώρες τους, τα σχολεία και τις καθημερινές τους δραστηριότητες . Το μεσημέρι γευματίσαμε στο χώρο του σχολείου δοκιμάζοντας παραδοσιακά ζυμωτά εδέσματα , που παρασκεύασαν οι γονείς των μαθητών μας ,ένας γόνιμος διάλογος αναπτύχθηκε για την πορεία των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών μας.    Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν  από την κ. Τσιαλού, υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος, θετικές παιδαγωγικές τεχνικές που εφαρμόζουν οι  εκπαιδευτικοί του σχολείου μας για την  ενεργοποίηση των κινήτρων  μάθησης.   Η ημέρα ολοκληρώθηκε  με περιήγηση και ξενάγηση στην πόλη της Κατερίνης. Επισκεφθήκαμε  έκθεση ζωγραφικής  στην Εκάβη, με θέμα σχετικό με το πρόγραμμά μας, τις τέχνες, καθώς και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη .

Την Τετάρτη συναντηθήκαμε  στο σχολείο όπου οι εταίροι μας, παρακολούθησαν δύο διαφοροποιημένες διδασκαλίες    σε δύο τάξεις. Στην Δ΄ τάξη, με θέμα:  « Ο κύκλος του νερού» και στην ΣΤ΄ τάξη με θέμα: « Η τέχνη  στην υπηρεσία της διδασκαλίας». Χρησιμοποιήθηκαν από τους/τις εκπαιδευτικούς: Κατσιγιάννη Κωνσταντία, Μπίτση Χρίστο, Σαρβάνη Ελένη και Σιδηρόπουλο Μιχάλη  διδακτικές πρακτικές που ενσωμάτωσαν στη διδασκαλία εικαστικά, μουσική και χορό ,με στόχο την διαφοροποιημένη πρόσληψη του διδασκόμενου θέματος από τους μαθητές ,εφαρμογή της θεωρίας της πολλαπλής νοημοσύνης του Howard Gard.    Στη συνέχεια  παρατέθηκε γεύμα στο εστιατόριο «Γυαλός», στην παραλία του Κορινού  . Με το πέρας του φαγητού , οι εταίροι  συνοδεία της παιδαγωγικής μας ομάδας, οδηγήθηκαν με λεωφορείο στο Λιτόχωρο και στα  μονοπάτια του μαγευτικού Ολύμπου.

Περπάτησαν στις όχθες του Ενιπέα και επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.  Αργά το βράδυ , δείπνησαν στην ταβέρνα  «Διόνυσος» στον Κορινό, με τη συνοδεία ορχήστρας, προσφορά του συλλόγου γονέων , χόρεψαν στους ελληνικούς ρυθμούς ταξιδεύοντας στην ελληνική παράδοση.  Πέμπτη, τελευταία μέρα του προγράμματος και η μέρα ξεκίνησε από το ξενοδοχείο Mediterranean village. Οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν με λεωφορείο σε σχολικές μονάδες του Κορινού. Επισκεφθήκαμε το 1ο Νηπιαγωγείο,  το Γυμνάσιο και Λύκειο Κορινού. Η υποδοχή των συναδέλφων μας, ήταν θερμή και εγκάρδια. Μας ξενάγησαν στους χώρους τους , μας δεξιώθηκαν  και μας παρουσίασαν τα σχολεία τους απαντώντας εύστοχα σε όλες τις ερωτήσεις που τους τέθηκαν.  Αργότερα κατευθυνθήκαμε στο φορέα  εθνικού δρυμού Λιτοχώρου, όπου με τη βοήθεια  ξεναγού  ενημερωθήκαμε για  τους τομείς και τις δραστηριότητες του εθνικού θησαυρού μας. Παρακολουθήσαμε ένα τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ, για τον Όλυμπο και τη ζωή των Αρχαίων θεών του Ολύμπου. Η ξενάγηση ήταν εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Πλούσια η ιστορία μας ,συνεπήρε τους επισκέπτες μας που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον την ξενάγηση. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια απολαύσαμε την αποχαιρετιστήρια συνάντηση για τη λήξη του προγράμματος. Αργά το απόγευμα , κατά την τελευταία μας συνάντηση ,αφού επιδόθηκαν τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις του προγράμματος σε όλους τους συμμετέχοντες, ακολούθησε πλούσιο παραδοσιακό γλέντι, με τους συλλόγους του Κορινού , να παρουσιάζουν χορούς  με τις παραδοσιακές στολές τους στο νέο διδακτήριο του σχολείου.

Συμμετείχαν με τα παιδικά τους τμήματα ο Ποντιακός , ο Μορφωτικός καθώς  και ο σύλλογος  της Ανατολικής Ρωμυλίας. Οι χορευτές ήταν μαθητές του σχολείου μας.   Πριν το εξαιρετικό δείπνο που επίσης προετοιμάστηκε από τους γονείς των μαθητών, παρουσιάστηκε ένας απολογισμός της εβδομαδιαίας συνάντησης από την κ. Τσιαλού και  απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από το διευθυντή κ. Ανδρικόπουλο και τη σχολική σύμβουλο αγγλικής γλώσσας κ. Κιοκπάσογλου, παρουσία της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Ι.Π.Ε. Ν. Πιερίας, κ. Αμανατίδου.  Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια, κέφι και χορό.

Αποχαιρετιστήκαμε  συγκινημένοι και δώσαμε ραντεβού για την επόμενή μας συνάντηση ,το Μάρτιο, στη Ρουμανία. Οι εταίροι μας αναχώρησαν  φορτωμένοι  αναμνήσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη διαμονή τους στη χώρα μας. Ευχαριστούμε θερμά το δήμο Κατερίνης, τη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την τοπική κοινότητα, τους γονείς του σχολείου μας ,τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις σχολικές μονάδες του Κορινού, τις επιχειρήσεις εστίασης και διαμονής «Anais», «Γυαλός» και «Διόνυσος» ,τους εκπαιδευτικούς και μαθητές μας, όλους όσους συνεισέφεραν , ώστε η όψη και  λειτουργία του σχολείου , η εικόνα της τοπικής κοινωνίας καθώς και η ποιότητα της φιλοξενίας που προσφέρθηκε  να είναι εξαιρετικές κατά τα λεχθέντα των επισκεπτών μας.

Οδοιπορικό Κορινός Erasmus+ Ρουμανία Μαθητές Δημοτικό σχολείο Κορινού Εκπαιδευτικοί Καθηγητές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top