Παρασκευή 25 Μάιος 2018 19:41      

Οι γιατροί ανοίγουν τις κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗ) ανοίγει, σήμερα  Παρασκευή, τον χορο των κινητοποιήσεων ενόψει της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξων από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πορεία προς του γραφείο του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.  

Η συγκέντρωση στο «Ιπποκράτειο» θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το πρωί και στη συνέχεια μέσω των οδών Παπαναστασίου, Λεωφόρου Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία, Αντιγονιδών θα καταλήξει στην Αγίου Δημητρίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της δημόσια υγείας και διεκδικεί αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ, προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού, δωρεάν υγεία και κατάργηση των μνημονίων. 

Να σημειωθεί ότι, αύριο Παρασκευή το νοσηλευτικό προσωπικό του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, θα απέχει από τη διαδικασία διάλυσης και παρασκευής των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, χημειοθεραπείες θα γίνουν μόνο σε νοσηλευόμενους ασθενείς από το προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα εξωτερικά ραντεβού των ασθενών για χημειοθεραπείες θα μεταφερθούν σε άλλες ημερομηνίες.  

γιατροί Κινητοποιήσεις ΔΕΘ ΠΟΕΔΗΝ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top