Τρίτη 14 Ιουλ 2020 22:32      

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις στην εποχή της πανδημίας Covid-19

Μονόδρομο για τη συντριπτική πλειονότητα των οικογενειακών επιχειρήσεων αποτελεί η αναδιοργάνωση μετά την πανδημία Covid-19, με δεδομένη και την παγκόσμια απαίτηση για ψηφιακό μετασχηματισμό, διαδικασία που μπορεί να απαιτεί και σκληρές αποφάσεις, όπως επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δρ Χρήστος Γεωργίου, συν-συγγραφέας, μαζί με τον Αστέριο Κεφαλά, του βιβλίου «Η διαδικασία της διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις».

   «Μη φοβάστε να λάβετε σκληρές αποφάσεις. Τολμήστε την αναδιοργάνωση, και αν δεν αισθάνεσθε σίγουροι για το μέλλον, σκεφθείτε πολύ σοβαρά την πώληση. Συζητήστε έγκαιρα τις εναλλακτικές. Όσο καθυστερείτε, οι αποφάσεις θα γίνονται δυσκολότερες», επισημαίνει ο δρ Γεωργίου, δίδοντας πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία.

 Τα τέσσερα πλεονεκτήματα της εσωτερικής κουλτούρας

   Κατά τον δρα Γεωργίου, η εσωτερική κουλτούρα που αναπτύσσουν με τα χρόνια οι οικογενειακές επιχειρήσεις, δημιουργεί τέσσερα αποτελεσματικά πλεονεκτήματα στην αντιμετώπιση κρίσεων. Το πρώτο είναι η σταθερή βάση στελεχών και υπαλλήλων, που είναι αφοσιωμένοι στην οικογενειακή επιχείρηση, παρότι αμείβονται χαμηλότερα από ό,τι αν δούλευαν σε μεγαλύτερη εταιρεία, γιατί αισθάνονται μέρος της επιχείρησης. Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες επιτυχιών και να τις μοιραστούν με τους πελάτες τους. Το τρίτο είναι η εμπιστοσύνη: διεθνείς έρευνες δείχνουν, κατά τον δρα Γεωργίου, ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται τις οικογενειακές επιχειρήσεις περισσότερο απ' όλες τις υπόλοιπες. Και το τέταρτο είναι η ηγεσία και διοίκηση που βασίζεται σε αξίες, ένα πλεονέκτημα που όταν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, είναι πολύ ισχυρό, και μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την οικογενειακή επιχείρηση.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top