Τετάρτη 8 Απρ 2020 11:43      

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Να απαιτήσουμε την ανάδειξη του τάφου της Ολυμπιάδας ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ

Γράφει ο Γ. Ράπτης 

Την ιδέα μας  την έριξαν καθαροί πατριώτες – διαχωρίζοντας τη θέση του από τους καιροσκόπους περί τα εθνικά μας θέματα και κυρίως από τους Ελλαδεμπόρους που «ντοπάρουν τους συμπολίτες μας προεκλογικά από την t.v. ή με διοργάνωση συλλαλητηρίων με εθνικιστικές κορώνες  ή και από πεποίθηση αγνή» και εισπράττουν, οι υποκριτές μετεκλογικά τους καρπούς της εθνικοφροσύνης τους παρεισφρύοντας και εισπράττοντας με αναρρίχηση σε θέσεις εξουσίας (αμειβόμενες αδρά) ή αυτοδιοικητικές  κ.λ.π. 

Κλασικό παράδειγμα στον τόπο μας ο πρωταγωνιστής των κινητοποιήσεων των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας για συλλαλητήρια στην Πλατεία Ελευθερίας (με τα λάβαρά τους!!) και από εκεί για διαμαρτυρίες στα γραφεία των βουλευτών (επιλεκτικά του ΣΥΡΙΖΑ..) για να τα βάψουν στο χρώμα το κροκί και της ντομάτας με τα αβγά και τις τομάτες που πετούσαν , πριν ρίξουν ακόμη και πετρέλαιο σε σπίτι βουλευτίνας του Νομού μας. 

Δεν αμφισβητούμε καθόλου τα γνήσια κίνητρα πολλών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, μαχόμενοι και μ’ αυτόν τον τρόπο για τα δίκαια της Μακεδονίας μας. 

Όμως «έπεσαν στη λούμπα» των επιτηδείων και πολεμούσαν αυτοί για να δοξασθούν άλλοι, μάλιστα σε εποχή οικονομικής κρίσης, ή εξασφάλισαν την προώθηση προϊόντων ή παροχές υπηρεσιών με τη γνωστή διαπλοκή με τα κέντρα της εξουσίας. 

Ως εδώ καλά   και βολεμένα. 

ΘΑ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΘΟΥΝ;

Όμως σήμερα  όλοι αυτοί οφείλουν να μην αυτοαναιρεθούν και να κρατήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα της … εθνικοφροσύνης και της ιερής αγανάκτησης για τη Μακεδονία μας. Έτσι, δεν μπορούν, για παράδειγμα, να αγνοούν πια ότι στην Πιερία βρέθηκε ο τάφος της Ολυμπιάδας, μνημείο απείρου κάλους και νέας τεκμηρίωσης ότι η Μακεδονία είναι και θα είναι Ελληνική, και δεν μπορούν να έχουν οι Σκοπιανοί σε αγάλματα τον άνδρα (Φίλιππο) και τον γιό  της (Μεγαλέξανδρο) στην καρδιά των Σκοπίων. Υπάρχει  στη Βεργίνα  του Φιλίππου και από σήμερα στην ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΛΑΖΑ του Κορινού οι  τάφοι  της βασιλομήτορος Ολυμπιάδας που ήταν η κραταιότερη και παρησσιαστικότερη γυναίκα του αρχαίου κόσμου, όχι γιατί ήταν γυναίκα του Φιλίππου, ούτε μόνο γιατί γέννησε τον ενδοξότερο στρατηλάτη των  αιώνων, αλλά γιατί η ίδια με το ταπεραμέντο της και τις πράξεις της έκανε τους στρατηγούς και επιγόνους του Αλεξάνδρου, «να καταλάβουν καλά» ότι ο θρόνος της Μακεδονίας, όσο ζει αυτή, ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, τελεία και παύλα.    Να ο κοιμώμενος Γίγαντας στα σπλάχνα της Πιερίας, αιώνια και δυνατή «γροθιά» στο στομάχι των Σκοπιανών και των πατρώνων τους… 

Εμπρός λοιπόν, σεις οι παλιοί διοργανωτές των Συλλαλητηρίων, ελάτε τώρα να απαντήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ από την Πολιτεία που αδρανεί θανάσιμα και με πλήθος αρνητικές συνέπειες εθνικού και οικονομικού  περιεχομένου, την ανυπολόγιστη απώλεια των διαφυγόντων κερδών από τη μη αξιοποίηση του ανεπανάληπτου  και θείου δώρου στον Κορινό. 

Έτσι μόνο οι υπεύθυνοι θα βάλουν μυαλό, όταν δηλαδή τους αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες. Γιατί έπρεπε πάραυτα να αναδειχτεί ο τάφος με τις τόσο ευεργετικές συνέπειες και την πλημμυρίδα των επισκεπτών που αναμένονται. (5.800.000 χτυπήματα δέχτηκε η ανακοίνωσε σε παγκόσμιο επίπεδο σε 2 μόνο μέρες !)

Και ας φροντίσουν επιτέλους να αλλάξουν απόψεις ήρεμα σε ανοιχτό διάλογο την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου  στη Λέσχη Λιβαδιωτών Κατερίνης. ( Π.Τσαλδάρη 4) κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας και να οργανώσουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις μας. Για να δούμε, τι θα δούμε.  Εμείς Θα ‘μαστε εκεί.

Ιστορικά Άρθρα απόψεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top