Τρίτη 7 Ιουλ 2020 12:49      

Το Ολύμπιο Βήμα και η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ του Ν. Πιερίας σας ταξιδεύουν ! Ημέρα 3η

Η τελευταία μας μέρα με την Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ του Ν. Πιερίας, ξεκινάει νωρίς το πρωί. Μετά το πρωινό θα αφήσουμε πίσω μας το ξενοδοχείο και την πόλη της Οχρίδας και θα πάρουμε το δρόμο προς τα σύνορα με την Αλβανία. 

Στο δρόμο μας θα δούμε τον λιμναίο οικισμό της Οχρίδας και θα κάνουμε μια στάση στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Το τοπίο θα μας συναρπάσει, καθώς με το φως του ήλιου ο συνδυασμός πράσινου, βουνού και λίμνης συνθέτει εικόνες πανέμορφες. Θα μπούμε στο χώρο του μοναστηριού, θα προσκυνήσουμε τον Όσιο Ναούμ και κλείνοντας την πόρτα της μονής θα αποχαιρετήσουμε τη FYROM, κατευθυνόμενοι πλέον προς την Αλβανία.

Πρώτη μας στάση το Πόγραδετς, άλλη μια παραλίμνια πόλη με φυσική ομορφιά αλλά όχι μόνο. Δύο ώρες για εξερεύνηση στο Πόγραδετς δεν είναι αρκετές, όμως το πρόγραμμά μας έχει και επίσκεψη στην όμορφη Κορυτσά, επομένως δεν πρέπει να αργήσουμε. Στην Κορυτσά θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου και θα περιπλανηθούμε στα δρομάκια της πόλης. Θα ξεκουραστούμε σε ένα από τα πολλά καφέ μιας γραφικής πλατείας και σιγά σιγά το ταξίδι μας θα τελειώσει. 

Με μια μεσημεριανή στάση για φαγητό σε μια ζεστή ταβέρνα, το λεωφορείο μας θα μας οδηγήσει σιγά σιγά πίσω στο σπίτι. Η διαδρομή μέσα από τα ιστορικά βουνά της Αλβανίας, όπου χιλιάδες Έλληνες (πολλοί ακόμη και συγγενείς μας) πολέμησαν ηρωικά στο Έπος του '40, θα μας γεμίσει με συγκίνηση, καθώς θα ακούμε τις περιγραφές μαχών και ιστορικών γεγονότων από τον δημοσιογράφο κύριο Φιλήμων Δημολιό. 

Βράδυ πλέον, θα φτάσουμε στην Κατερίνη με τις βαλίτσες μας γεμάτες δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και το μυαλό μας γεμάτο αναμνήσεις και όμορφες εικόνες...

Για να ενημερώνεστε για εκδρομές και δράσεις της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ του Ν. Πιερίας, ακολουθείστε μας στη σελίδα μας στο Facebook. Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε σε κάποια από τις μελλοντικές μας εξορμήσεις!

Εκδρομές Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων OAEE Ν. Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top