Τρίτη 29 Σεπ 2020 20:28      

Ομ.Επ.Βιοτ.Εμπ.Πιερίας: "Συντονισμένη και καλά σχεδιασμένη μέθοδος πλήρους εξόντωσης"

Η συντονισμένη και καλά σχεδιασμένη μέθοδος πλήρους εξόντωσης των μικρών επιχειρήσεων ,η ανεργία, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός η δημευτική φορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης των θυμάτων της κρίσης, συνθέτουν την αδιέξοδη  κατάσταση που βιώνουμε όλοι. Η ομοσπονδία επαγγελματιών-βιοτεχνών και εμπόρων Ν. Πιερίας, συντάσσεται απόλυτα με τις προτάσεις τις ΓΣΕΒΕΕ και της κοινωνικής συμμαχίας και διεκδικούμε εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση

Οι διεκδικήσεις

Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό στρατηγικό σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας

Περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και εξάλειψη της δημευτικού χαρακτήρα εισφορολόγησης, με παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων με την υγιή ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.¨

Δραστική καταπολέμηση της ανεργίας και δημιουργία νέων, μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές.

Πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχ/σεων, αλλά αντίθετα θα αναβαθμίζουν το ανθρώπινο δυναμικό και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Κοινωνικό κράτος που παρέχει δίχτυ  ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης.

Προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με  επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό.

Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του.

Αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τον ανακαθορισμο του ύψους των συντάξεων.

Πάγωμα και μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο.

 Άμεση ενεργοποίηση του επιδόματος ανεργίας στους επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους, χωρίς προ απαιτούμενά

Να σταματήσει η  κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων από την πλευρά της ΑΑΔΕ, του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ.

Ομοσπονδία Έμποροι Βιοτέχνες Επαγγελματίες Πιερία Διαμαρτυρία Επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top