Τετάρτη 8 Ιουλ 2020 8:05      

Ομιλία για το φαινόμενο του αλκοολισμού

Ομιλία με θέμα «ΑΛΚΟΟΛ-ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ, χρήση και κατάχρηση: η παράλληλη ιστορία του ανθρώπου και του αλκοόλ από την αρχαιότητα ως σήμερα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαίου 2016 στις 8:30 μμ,   στην Στέγη του Συλλόγου Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκη, (Μπιζανίου 44, περιοχή ΕΡΤ3) από τον λογοτέχνη, εκπαιδευτικό του Δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης και Αντιπρόεδρο της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας,  Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, (δημότη «Δίου-Ολύμπου»).

Σύμφωνα  με την εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  ο αλκοολισμός  θα είναι το τρίτο κατά σειρά πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα μετά τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο. Το αλκοόλ ακολουθεί «ιστορικά» μια παράλληλη πορεία με τον άνθρωπο, μέσα στο πέρασμα των αιώνων με τις πολιτισμικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, φτάνοντας στο σήμερα, τις τάσεις και τις συνήθειες της σύγχρονης εποχής.

Η συνεχόμενη αυξητική πορεία του δείκτη κατανάλωσης αλκοόλ, επιβεβαιώνει ότι αυτή η «παράλληλη» πορεία θα συνεχισθεί.

Η ομιλία που γίνεται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του 10ου βιβλίου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου «Αλκοοόλ –Αλκοολισμός, χρήσης και κατάχρηση»,( εκδόσεις  ΟΣΤΡΙΑ ) θα εστιάσει  στην παρουσίαση του φαινομένου του αλκοολισμού σε όλες του τις διαστάσεις, ξεκινώντας με την  ιστορική αναδρομή, τις φάσεις του, τις μορφές, τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που προκαλεί στην υγεία του ανθρώπου, τις κοινωνικές επιπτώσεις, τον ρατσισμό, τις νέες μορφές κατάχρησης και  την «κουλτούρα» των νέων απέναντι στο αλκοόλ. 

Σημαντικές  θα είναι επίσης  οι αναφορές  σε έρευνες για τις θετικές επιδράσεις του αλκοόλ από τη «λελογισμένη χρήση» , στο φαινόμενο του αλκοολισμού στα χρόνια της οικονομικής κρίσης,  τη σχέση ανεργίας -αλκοόλ, όπως επίσης και στις  πρόσφατες ανακοινώσεις και τα μέτρα σχετικά με το αλκοόλ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  και της Ε.Ε.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Θεόδωρος Κάκκαλος και θα προλογίσει η Γραμματέας του Συλλόγου, οικονομολόγος, κ.  Ελένη Καναβούρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Σύλλογος Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης Θεοχάρης Μπικηρόπουλος Αλκοόλ-Αλκοολισμός
Scroll to Top