Σάββατο 19 Ιαν 2019 10:13      

ΟΟΣΑ: Αυτές τις πέντε μεταρρυθμίσεις χρειάζεται η Ελλάδα

Πρόσθετες μεταρρυθμίσεις σε μία σειρά από τομείς, όπως δημόσια διοίκηση, φοροεισπρακτικό μηχανισμό, παιδεία και επιχειρηματικότητα ζητά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στην έκθεσή του «Going for Growth» 2017.

Ο διεθνής οργανισμός υπογραμμίζει στο εισαγωγικό του σημείωμα για την Ελλάδα ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα βρίσκεται στο 50% των χωρών του ΟΟΣΑ με την καλύτερη πορεία ανάπτυξης και εστιάζει σε πέντε βασικούς τομείς στους οποίους θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω προσπάθειες, ώστε η οικονομία να καταστεί ανταγωνιστική αλλά και να καλυφθούν οι συνεχιζόμενες ανισότητες.

Ανισότητες και δίχτυ κοινωνικής προστασίας: Ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να εφαρμοσθούν πολιτικές που θα έχουν στόχο τη μείωση της φτώχειας και των ανισοτήτων.
Θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει καθολική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά και να εφαρμοστούν προγράμματα όπως σχολικά γεύματα αλλά και σχέδια στέγασης για τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού.
Εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει επέκταση της «εξέτασης» των προϋπολογισμών των υπουργείων, ώστε να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι οι οποίοι θα διατεθούν για την εφαρμογή πολιτικών ενίσχυσης της απασχόλησης και επιμόρφωσης των εργαζομένων. 

undefined

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top