Κυριακή 24 Ιουν 2018 15:52      

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών: Ελεύθερη είσοδος στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο

Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών 2017 και τόσο τα μουσεία, όσο και οι αρχαιολογικοί χώροι θα έχουν ελεύθερη είσοδο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το ίδιο ισχύει και για το μουσείο και αρχαιολογικό χώρο του Δίου μέχρι τις 8 το βράδυ. Τελευταία επίσκεψη επιτρέπεται  μέχρι τις 19.45 για το μουσείο και μέχρι τις 19.30 για τον αρχαιολογικό χώρο σήμερα δωρεάν.

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (INTERNATIONAL COUNCIL OF MONUMENTS AND SITES –ICOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων.

Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία της UNESCO και του ICOMOS κάθε μορφής εκδηλώσεις.

Με τις εκδηλώσεις αυτές επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων UNESCO Μουσείο Αρχαιολογικός χώρος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top