Κυριακή 12 Ιουλ 2020 0:25      

Πανελλαδικές: Κόβουν εισακτέους γιατρούς και βάζουν... κλωστοϋφαντουργούς

Σε ένα απίστευτο αλαλούμ έχει εξελιχθεί το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων με τις... τρέλες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος αρχικά κόβει θέσεις γιατρών, οδοντιάτρων, δικηγόρων και φαρμακοποιών, στη συνέχεια προσθέτει... κλωστοϋφαντουργούς και στο τέλος μετά τις αντιδράσεις υποχρεώνεται σε αναδίπλωση ανακοινώνοντας - χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει απόφαση - ότι οι θέσεις των εισακτέων δεν θα είναι 1.000 λιγότερες αλλά 500.

Τα απίστευτα «μπρος-πίσω» του υπουργείου Παιδείας έχουν προκαλέσει σύγχιση στους μαθητές που εκτός του αναμενόμενου άγχους για το μέλλον τους, καλούνται τώρα να διαχειριστούν και τους πειραματισμούς του υπουργείου Παιδείας λίγους μήνες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών.

Στο χάος και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται 18χρονα παιδιά και οι γονείς τους, έρχεται να προστεθεί και το ενδεχόμενο να ανοίξουν εκ νέου τα μηχανογραφικά δελτία για να δηλώσουν οι μαθητές και 5ο μάθημα εξέτασης.
 

Λιγότεροι

Συγκεκριμένα φέτος στο πρώτο έτος της Ιατρικής στα επτά πανεπιστήμια όλης της χώρας θα γραφτούν 835 φοιτητές, έναντι 1055 πέρυσι, από τις οδοντιατρικές και τις φαρμακευτικές κόβονται 100 θέσεις, από το Πολυτεχνείο 150 θέσεις και από τις Νομικές Σχολές 40.
Περισσότεροι
Στον αντίποδα στη Θεολογική Σχολή θα μπουν 55 περισσότεροι σε σχέση με το 2016, στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ 40 και στο τμήμα Μουσουλμανικών Σπουδών του ΑΠΘ 20 περισσότεροι. 
 

ΝΔ: Προχειρότητα

Από την πλευρά της, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τη νέα ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τονίζει ότι «η προχειρότητα και η έλλειψη στόχευσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνονται καθημερινά. Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνιστούν ύψιστη δοκιμασία για τους μαθητές, οι οποίοι εμπαίζονται κατ’ εξακολούθηση, αντί απερίσπαστοι να επικεντρώνονται στην κορύφωση της προσπάθειάς τους».
 
«Έτσι, σήμερα, μόλις δύο μήνες πριν τη διενέργεια των εξετάσεων:
- Τροποποιείται επανειλημμένως με υπουργικές αποφάσεις ο αριθμός των εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης
- Οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι αμφιλεγόμενες ως προς το χρόνο διενέργειάς τους και την ισονομία που εξασφαλίζουν απέναντι σε όλους τους υποψηφίους, αφού οι εξεταζόμενοι το Σεπτέμβριο κερδίζουν άλλο ένα δίμηνο προετοιμασίας
- Παρατηρείται καθυστέρηση στις προκαταρκτικές ενέργειες των πανελλαδικών, όπως ο έλεγχος των συστημάτων μετάδοσης των θεμάτων, που άλλες χρονιές ξεκινούσε από τον Φεβρουάριο» προσθέτει η κυρία Κεραμέως.
 
Και η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ καταλήγει: «Το Υπουργείο δεν διασφαλίζει την αναγκαία σταθερότητα, δεν επιδεικνύει αξιοπιστία, αντιθέτως επιτείνει την αγωνία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας αχρείαστη αναστάτωση».
 

παιδεία Πανελλαδικές εξετάσεις 2017 Γαβρόγλου Υπουγρείο Παιδείας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top