Σάββατο 24 Αυγ 2019 11:56      

Πανήγυρη και ίδρυση ενορίας Αγίου Γεωργίου Λιτοχώρου

Πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς, στη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο ομώνυμος μεταβυζαντινός Ναός του Αγίου στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Η φετινή πανήγυρη συνέπεσε με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο ιδρύθηκε η Τρίτη Ενορία του Λιτοχώρου.Συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Απριλίου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Μετά τον Εσπερινό σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή και τελέστηκε η Αρτοκλασία στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Ο Μητροπολίτης 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μίλησε κατάλληλα, ενώ στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στο γεγονός επίσημης ίδρυσης της Ενορίας, που αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, τόσο για το Λιτόχωρο όσο και για την Ιερά Μητρόπολη, καθώς μία νέα εκκλησιαστική κοινότητα προστίθεται στην τοπική Εκκλησία. 

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου χαιρέτισε την ίδρυση της νέας Ενορίας, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία της θα συμβάλει στην πνευματική αναβάθμιση της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, όπου παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού του Λιτοχώρου, λόγω των παραθεριστών όσο και των επισκεπτών.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κίτρους συνεχάρη τον Πρωτοπρ. Μιχαήλ Μπατσαρά, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού καθώς και τα δραστήρια μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, για το εξωραϊστικό και ανακαινιστικό έργο που επιτέλεσαν τα τελευταία 3 χρόνια, ώστε ο μεταβυζαντινός αυτός Ναός του Λιτοχώρου να μπορεί να στεγάσει τη νέα Ενορία.

Μετά την απόλυση ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιτοχώρου.

Την κυρώνυμη ημέρα, Δευτέρα 23 Απριλίου, τελέστηκαν ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου.

πανήγυρη Ίδρυση ενορίας Άγιος Γεώργιος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top