Πέμπτη 16 Ιουλ 2020 20:00      

Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Κατερίνης Αγία Αικατερίνη

Τελέστηκε με κάθε επισημότητα και ευλάβεια το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης της Πανσόφου, Πολιούχου Κατερίνης.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου και Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (Εκκλησία Κύπρου) και του οικείου Αρχιερέως, Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. 

Πλήθος Κατερινιωτών που ευλαβούνται και τιμούν την πολιούχο τους εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως. 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, κατά το κήρυγμα του, αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Αικατερίνης υπογραμμίζοντας το υπόδειγμα που επέδειξε κατά το μαρτύριο της. 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος πριν την απόλυση του Εσπερινού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συμμετείχαν και ευχήθηκε στους πιστούς η Πολιούχος να πρεσβεύει στον Χριστό υπέρ όλων.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής.

Η μνήμη της Πολιούχου Κατερίνης εορτάστηκε δεόντως και στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίας Αικατερίνης, που αποτελεί τον παλαιότερο Ναό της πόλεως. 

Συγκεκριμένα, το απόγευμα εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας της Αγίας. Το βράδυ της Πέμπτης προς ξημέρωμα Παρασκευής, τελέστηκε Αγρυπνία με Ιερατικό Συλλείτουργο, ενώ πλήθη πιστών από νωρίς το απόγευμα πέρασαν για να προσκυνήσουν τη χάρη της Αγίας.

Εσπερινός Πολιούχος της Κατερίνης Αγία Αικατερίνη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top