Σάββατο 8 Αυγ 2020 8:55      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παππάς: "Έχουμε την πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών"

«Βρισκόμαστε ενώπιων εξελίξεων, για τις οποίες κανείς δεν δικαιούται να πει πως τον εξέπληξαν. Δεν υπάρχει κάποιος στον ελληνικό λαό που δεν είχε ακούσει τη διαφωνία που είχε διατυπώσει ο Πάνος Καμμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Ο Ν.Παππάς πρόσθεσε ότι «από την πλευρά μας είμαστε βέβαιοι πως έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει και να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, όσο έχουμε ακόμη χρόνο, θα προσπαθούμε να πείσουμε τόσο τον Πάνο Καμμένο, όσο και άλλους βουλευτές πως πρόκειται για μια συμφωνία επωφελής για τα ελληνικά συμφέροντα».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, είπε «με τους ΑΝΕΛ υπάρχει πολιτική διαφωνία και όταν υπάρχει μια τέτοια διαφωνία διατυπώνονται θέσεις δημόσια που καλό θα ήταν να αποφεύγονται».

«Τόσα χρόνια με τους ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν προβλήματα ικανά να μπλοκάρουν το νομοθετικό μας έργο, παρά τις διατυπωμένες διαφωνίες» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε κρίσιμες τις εξελίξεις, «ωστόσο όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσει από τις θέσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, είναι μέρα συνέχισης της προοδευτικής διακυβέρνησης. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτό να συμβεί. Το Σύνταγμά μας είναι σαφές και μου κάνει εντύπωση που η ΝΔ ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Αν είχε τα κότσια, που προφανώς δεν έχει, θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση μομφής για να δούμε ποιος είναι πολιτικά απομονωμένος. Η ΝΔ έχει κλιμακώσει μια αντιπαράθεση, ωστόσο η κυβέρνηση είναι σταθερή, συνεχίζει και θα συνεχίσει».

Και πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «υπάρχουν πλειοψηφίες για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Αν η ΝΔ θεωρεί μαζί με τις ακροδεξιές παραφυάδες της τη Συμφωνία των Πρεσπών τόσο επιζήμια για τη χώρα, ας εξαντλήσει τα κοινοβουλευτικά όπλα για να πάρει και τα προβλεπόμενα πολιτικά μηνύματα».

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ, ο Ν. Παππάς είπε ότι «είχε παραδοσιακά μια στάση, την οποία έκανε γαργάρα. Δεν έχω ακούσει κανέναν να διαφωνεί ρητά εναντίον της λύσης που προκρίνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προορισμό. Αρχικά είχαν διατυπωθεί θετικές απόψεις για τη Συμφωνία, ωστόσο εν μία νυκτί άλλαξε αυτή η θέση από την κ. Γεννηματά και πορεύονται με μια θέση ασύμβατη με την εθνική θέση».

«Λόγοι αρχής και συνέπειας μας έκαναν να φέρουμε εμείς αυτή τη συμφωνία. Είναι μια ιστορική ευθύνη που δεν υπήρχε περίπτωση να αποστούμε όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Πρόκειται για μια ιστορική ευθύνη από την οποία δεν δραπετεύουμε. Προς το συμφέρον της χώρας, των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουμε αποστάσεις από την προγραμματική μας δέσμευση, να επιλύσουμε δηλαδή αυτό το χρόνιο πρόβλημα» υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Και συνέχισε: «Αν κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ επιλέξουν να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση, τότε αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει πως αξιοποιεί τη δυνατότητα συγκρότησης της κυβέρνησης με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, την ανανέωση και τη διεύρυνση της στήριξης του τόξου των δυνάμεων που στηρίξουν την πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης».

Σκόπια συμφωνία των Πρεσπών

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top