Άπό την Τομπουλίδου Σιδηροπούλου Ελένη
ΣΙΡΟΝ
ΥΛΙΚΑ
1κιλο αλεύρι
400γρ.νερο
1 κοφτό κουτάλι σούπας αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη να γίνει η ζύμη μας λίγο στίφτη
Την αφήνουμε ένα τέταρτο να ξεκουραστεί το χωρίζουμε σε μικρές μπάλες ίσα
με το μέγεθος ενός μανταρινιού. Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε μια μια τις μπάλες μας σε ψιλό στρόγγυλο φύλλο το απλώνουμε επάνω στο σάτζ(θωλοτός σιδερένιος δίσκος όπου ψήνανε τα φύλλα) για 1 λεπτό το αναποδογυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ψηθεί για ακόμα 1 λεπτό Αφού το έχουμε ψήσει
το τυλίγουμε σφιχτό ρολό και το σκεπάζουμε με ένα τραπεζομάντιλο λίγο υγρό για να μπορούμε να το κόψουμε και αφού έχουν τελειώσει όλα τα φύλλα μας ,τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια 2 πόντων κάτι σαν τα κουρκουμπίνια .Έτσι κομμένα πλέον τα τοποθετούμε τε ένα ταψί όρθια και τα ψήνουμε για 2η φορά στον φούρνο μας στους 200 βαθ μέχρι να φέρουν ένα ωραίο ροδαλό χρώμα ,ταυτόχρονα ανακατεύουμε προσέχτηκα μην μας ανοίξουν και είναι έτοιμα .Τα αποθηκεύουμε, αφού έχουν
κρυώσει ,σε πάνινη σακούλα έτσι ώστε να διατηρηθούν για αρκετούς μήνες
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΙΡΟΝ
ΥΛΙΚΑ
500γρ.Σιρον
250γρ βούτυρο
300γρ.γιαουρτι στραγγιστό
Λίγο αλάτι ,μισή σκελίδα σκόρδο
(Ζουμί από κότα βρασμένη ) προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο αλάτι (εάν έχουμε το ζουμί από κότα καλύτερα) .Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα Σιρόν όρθια με την σειρά το ένα δίπλα στο άλλο ,όχι πολλή στριμωγμένα .Ρίχνουμε το βρασμένο νερό από επάνω ίσα ίσα να σκεπαστούν βάζουμε ένα καπάκι πάνω για 3 με 4 λεπτά όσο να ρουφήξουν όλο το νερό .Όση ώρα περιμένουμε χτυπάμε το γιαούρτι με λίγο αλάτι και το σκόρδο καλά να γίνει μια παχύρευστη κρέμα .Την περιχύνουμε στο Σιρόν επάνω αφού έχει κρυώσει… Καίμε καλά το βούτυρο να δώσει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα και να βγάλει μια ωραία μυρωδιά , απλώνουμε επάνω από το γιαούρτι ομοιόμορφα,, και με ένα πιρούνι ανοίγουμε λακουβίτσες έτσι ώστε να πάει το βούτυρο και κάτω στο ταψάκι σας…..Και** Ως να έρταν τα πιρόνε έφαγανε τα Σιρόνε **ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΕΙΑ