Από την Ελένη Τομπουλίδου – Σιδηροπούλου
ΥΛΙΚΑ
600 γρ χαψία ή (γαύρο)αν έχουμε και αλμυρά *παστομένα *ακομα καλύτερα
Καλαμποκίσιο αλευρι
3 αυγά
Μαϊντανό
Μαύρο πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Μισό κ.γ.μπέκιν (προαιρετικά)
Πιπέρι Μαύρο..
Αλατι (αν ειναι φρέσκα και οχι αλατισμένα).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζεται τα Χαψία απο τα αγκάθια και αν έχετε αλατισμένα τα πλένετε να
φύγη η αλμύρα. Τα βάζουμε σε ενα βαθυ μπόλ ,,,ρίχνουμε επάνω τα αυγα ελαφρός χτυπημένα το αλεύρι τον μαϊντανό το πιπέρι και τα ανακατεύουμε ελαφριά να ενωθούν όλα τα υλικά μας .Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλα και με ενα κουτάλι πέρνουμε απο το κουρκούτι μας και τηγανίζουμε μέχρι να τελειώσει.*Αν θέλετε να μην κολλάει το κουτάλι το κουρκούτι το βουτάμε σε ενα ποτήρι νερό κάθε φορά*τα τοποθετούμε σε ενα δίσκο με χαρτί να ρουφήξη το παραπάνω λαδι και έτοιμα….