Από την Τομπουλίδου-Σιδηροπούλου Ελένη
ΥΛΙΚΑ:
6 Αυγά
600 γρ Ζαχαρη
500 γρ Γιαούρτι
1.60 γρ Αλευρι
3 Βανίλιες.
Μισό π.νερ..ηλιέλαιο
Ένα φλ καφέ νερό
2 κ.γ.Μπεικιν Παουτερ
Ένα σφηνάκι ουζο
1.5 κιλο λαδι για τηγάνισμα
Άχνη ,μελι (Προαιρετικά για στολισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά προσθέτουμε το γιαούρτι και ολα τα υπόλοιπα υλικά μας..Η ζύμη θα γίνη πολλή μαλακή θα κολλα στα χέρια
Θα ρίξετε αλεύρι πάνω στο τραπέζι και θα κάνετε 4 μπάλες.
Το αφηνουμε να ξεκουραστή .Εχουμε εναν πλαστη και περνουμε την μια μπαλα και ανοιγουμε ενα φύλλο2 με 3 χιλιοστά .Περνουμε ενα ροδακι που εχει ζικζακοτό τελειωμα και κόβουμε λοριδες.. λοριδες. 5,30 εκατ.μετα τα κοβουμε σε λοξο
να γινη ρομβος ..με ενα μαχαιρι ανοιγουμε μια τρύπα στην μέση κάθετη πέρνουμε την μια γωνια και την βάζουμε μέσα στην τρύπα την τραβάμε προσεχτικά έτσι ώστε να γινη ενα φιογκάκι .Τα τοποθετούμε σε ενα αλευρωμένο τραπέζι μέχρι να τελειώσουν οι μπάλες μας (κούντια)Πέρνουμε μια βαθειά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει καλά και προσθέτουμε ένα Ωτί μέσα και οταν δούμε οτι αυτό ανεβαίνη προς τα επάνω ειναι έτοιμο το λάδι μας .Τα τηγανίζουμε λίγο όσο να πάρουν ενα ωραίο ροδαλό χρώμα .βγάζοντας τα βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά μας.Η συνταγή βγάζει αρκετά κομμάτια αφού το ένα κιλό βγάζει 35 με 40 κομμάτια .
Τα Ωτια ήταν το γλύκισμα των Ποντίων το είχαν μόνο για τις χαρές τους
Τώρα πλέων για όλες τις εκδηλώσεις….