(χοιρινό κρέας βρασμένο,αχνισμένο με ιδιαίτερο τρόπο)
ΥΛΙΚΑ
500 γρ πλιγούρι
500 γρ καβουρμά (χοιρινό βρασμένο με ιδιαίτερο τρόπο)
2 κούπες σάλτσα ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο – αλάτι – ρίγανη – νερό ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Αμέσως μετά ρίχνουμε το πλιγούρι να αχνιστή μετά την σάλτσα ντομάτας και το νερό ίσα ίσα να σκεπαστεί . Μόλις πάρει βράση βαζουμε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο το αλάτι την ρίγανι. Αφήνουμε στην φωτιά να σιγοβράζει προσθέτοντας ζεστό νερό σταδιακά μεχρι να ψυθή το πλιγούρι μας στη συνέχεια..προσθέτουμε τα κομμάτια του καβουρμά για 1 με 2 λεπτά να βράσουν, σβήνουμε και αφήνουμε να κάτσει λίγο ώστε να μείνει μόνο με το λαδάκι του και έτοιμο …
Από την Ελένη Τομπουλίδου – Σιδηροπούλου