Κυριακή 25 Αυγ 2019 1:59      

Παραδοσιακή μουσική πανδαισία στην εκδήλωση των «Φωτίων 2018»

Mια ξεχωριστή συναυλία του τμήματος παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» με τη συμμετοχή της Νεανικής Χορωδίας και του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών  του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» είχαν την τύχη να απολαύσουν το απόγευμα της Παρασκευής, οι φίλοι της μουσικής στο αμφιθέατρο του  «Αγίου Φωτίου». Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «Φώτια 2018».

Ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος 

Τη μουσική εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος»  Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές των μουσικών και χορευτικών τμημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως. Τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική διάσταση και την παιδεία, που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε άνθρωπος με την ενασχόλησή του με την μουσική.

Καλλιτέχνες που τιμούν τις ρίζες τους ταξίδεψαν το κοινό σε σύγχρονα μουσικά μονοπάτια της γνήσιας παραδοσιακής μουσικής, σε παραδοσιακούς ήχους  που επιμελήθηκαν με πολύ αγάπη και μεράκι. Μια πραγματική πανδαισι?α ηχοχρωμάτων, οργα?νων, ερμηνειω?ν και παραδοσιακων τραγουδιων.
      

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ 
ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Τ 23510 45081     F 23510 64601     E  imkitrouspress@gmail.com

Τ  23510 45081     F 23510 78044     E  imkitrouspress@gmail.com

Παραδοσιακή μουσική Εκδήλωση Φώτια 2018

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top