Σάββατο 4 Απρ 2020 20:55      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραλίγο «θερμό» επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα - Ρωσικό αεροπλάνο στο 1,5 μέτρο από αμερικανικό

Πολύ κοντά σε ένα «θερμότατο» επεισόδιο, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει εξελιχθεί και σε «ατύχημα» έφτασαν Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όταν ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε στο 1,5 μέτρο απόσταση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου, αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος.

Το παραλίγο ατύχημα σημειώθηκε σε διεθνή εναέριο χώρο, πολύ κοντά, ωστόσο, στη ρωσικού ενδιαφέροντος ζώνη. Όπως επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο, το αμερικανικό αεροσκάφος τύπου EP-3 Aries, δέχθηκε ενόχληση από εξαιρετικά κοντινή απόσταση από ένα ρωσικό SU-27 jet.

Το ρωσικό αεροσκάφος «συνόδευε» για δύο ώρες και 40 λεπτά το αμερικανικό, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το αμερικανικό. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, το SU-27 πλησίασε ακόμη και στο 1,5 μέτρο απόσταση, διακινδυνεύοντας μία εναέρια σύγκρουση με ολέθριες, σε όλα τα επίπεδα, επιπτώσεις. 

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Pamela Kunze, κατέστησε σαφές στις δηλώσεις της ότι οι πτήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών θα συνεχιστούν, καθώς είναι «δικαίωμα» να πετούν σε διεθνή εναέριο χώρο. Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος χαρακτήρισε «μη ασφαλείς» ανάλογες ενέργειες.

πεντάγωνο Αεροπλάνο ΗΠΑ Ρωσία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top