Πέμπτη 23 Μάιος 2019 1:49      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράταση στις υποβολές του Προγράμματος για την Ίδρυση Τουριστικών Επιχειρήσεων

Με απόφαση του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης έδωσε παράταση στην ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 και ώρα 17:00.

Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Σε ποιους αφορά

Tο πρόγραμμα αφορά στην στήριξη της ίδρυσης τουριστικών επιχειρήσεων, με επιδότηση 45-50% και ύψος επένδυσης 25.000€ – 400.000€, με επιλέξιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες ενδεικτικά τις εξής:

– τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία, camping κ.α

– γραφεία γενικού τουρισμού και ταξιδιωτικών πρακτορείων

– ενοικίαση και εκμίσθωση μηχανοκίνητου εξοπλισμού οδικών, πλωτών, αεροπορικών μεταφορών

– εναλλακτικό τουρισμό όπως ενδεικτικά: θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, σχολές εκμάθησης ιππασίας κ.α

– κατασκευή πάρκων αναψυχής, γηπέδων, κολυμβητήριων, πίστες καρτ κλπ

– μεταφορές επιβατών

– εκδρομές, περιηγήσεις, κρουαζιέρες κλπ

Επισημάνσεις

Επίσης ανακοινώθηκαν οι εξής επισημάνσεις που αφορούν στο Πρόγραμμα:

1. Η Ιδιωτική Συμμετοχή στη δράση δύναται να αντιστοιχεί στο 50% ή στο 55% (ανάλογα με το ποσοστό ενίσχυσης), του αιτούμενου προς επιχορήγηση προϋπολογισμού, σύμφωνα με την αναλυτική πρόσκληση (ενότητα 7. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ). Ως προϋπόθεση συμμετοχής, ορίζεται η προσκόμιση στοιχείων τεκμηρίωσης της δυνατότητας κάλυψης της Ιδιωτικής συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 60% της αναλογούσας κατά περίπτωση Ιδιωτικής συμμετοχής. Επομένως, η απαίτηση της δυνατότητας κάλυψης της ιδιωτικής συμμετοχής σε ποσοστό 60% υπολογίζεται επί των ανωτέρω ποσοστών (ήτοι το 60% του 50% ή το 60% του 55%).

2. Σχετικά με την επισήμανση στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» για την απόδειξη της ιδιωτικής συμμετοχής και την προϋπόθεση να προέρχεται από  αναγνωρισμένα πιστωτικά  ιδρύματα από την Τράπεζα Ελλάδος, σημειώνεται ότι γίνονται αποδεκτά όλα  τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία λειτουργούν νόμιμα στην χώρα εγκατάστασής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επικοινωνήστε με τους ειδικευμένους οικονομολόγους – συμβούλους επιχειρήσεων της DYNAMIC BUSINESS στο 2351049999

Παράταση Αιτήσεις Ίδρυση Τουριστικών Επιχειρήσεων

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top