Παρασκευή 4 Δεκ 2020 3:16      

Παράταση συμβάσεων εργασίας ζητούν 5.500 νέοι επιστήμονες

11 ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για 5500 πτυχιούχους συμμετείχαν δυναμικά στην πανελλαδική απεργία που είχε κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ.

Στη Θεσσαλονίκη, βρεθήκαν ξανά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης διεκδικώντας άμεση ανανέωση των συμβάσεων τους, επιδιώκοντας συνάντηση με την επικεφαλή του  Πρωθυπουργικού Γραφείου,  κα. Αντωνίου. Κατέθεσαν υπόμνημα και το ραντεβού ορίστηκε για σήμερα ραντεβού την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Καράογλου ο οποίος δήλωσε πως είναι και στηρίζει το αίτημα τους για παράταση των συμβάσεων. Στην ιδιαίτερα μαζική συνέλευση 106 ατόμων συνολικά, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που έγινε μετά συζητήθηκαν πολλά θέματα που τους αφορούν και προγραμματίστηκαν οι επόμενες δράσεις τους, μεταξύ των οποίων συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό άμεσα, συνάντηση άμεσα με την ΕΔΟΘ (Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης) επιδιώκοντας την έμπρακτη στήριξη του αγώνα, καθώς και η επίσημη ίδρυση του συλλόγου.

 Στην Πιερία

Από την Πιερία 11 είναι οι συμβασιούχοι οι οποίοι εργάζονται σε υπηρεσίες του νομού. Έχουν ήδη συναντηθεί με τους τέσσερις βουλευτές της Πιερίας και τους έχουν ενημερώσει για τα αιτήματα τους που είναι η άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής τους για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη (12 μήνες) για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Ειδική μοριοδότηση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ και άμεση αναγνώριση των ενσήμων τους στις αντίστοιχες ειδικότητες.

«Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους»

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους ο σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν διττός: η ανάσχεση brain-drain και η απόκτηση της εργασιακής εμπειρίας. «Δυστυχώς με τη λήξη των συμβάσεων, κανένας από τους δύο αυτούς στόχους δεν θα έχει επιτευχθεί, αφενός γιατί πολλοί από εμάς θα φύγουν στο εξωτερικό και αφετέρου γιατί η ελάχιστη εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ορίζεται στα δυο χρόνια. Η μη ανανέωση του προγράμματος θα έχει αρνητικό αντίκτυπο, όχι μόνο στους εργαζομένους, αλλά και στις ίδιες τις υπηρεσίες, γεγονός που επαληθεύεται από πλήθος επιστολών που έχουν συντάξει και αποστείλει οι Προϊστάμενοι και Διοικητές όλων των φορέων μας στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας την 12μηνη ανανέωσή μας.Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους!» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι Εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος 5500 πτυχιούχων Β. Ελλάδος.

εργασία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top