Σάββατο 30 Μάιος 2020 17:20      

Παρεμβάσεις από την Αντιπεριφέρεια για την αντιμετώπιση καθιζήσεων

Με εντατικούς ρυθμούς, εξελίσσεται το έργο, «Αντιμετώπιση εκτεταμένων φαινομένων καθιζήσεων στο κατάστρωμα της 10ης ΕΠΟ της Π.Ε Πιερίας», προϋπολογισμού μελέτης 280.000,00 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων έτους 2018 της Π.Ε. Πιερίας.

Το έργο

Το εν λόγω έργο, έχει σαν αντικείμενο, την εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση εκτεταμένων φαινομένων καθιζήσεων στο οδόστρωμα αλλά και εργασιών αποκατάστασης τμημάτων του οδοστρώματος, πού έχουν υποστεί φθορά, στη 10η επαρχιακή οδό, της οποίας η συντήρηση ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. 

Με την παρούσα μελέτη θα γίνουν παρεμβάσεις στη 10η Επαρχιακή οδό από Κίτρος-Αλώνια-Παλιόστανη. Οι παρεμβάσεις, θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα των παραπάνω οδών, που παρουσιάζουν καθιζήσεις, ζυμώματα, φθαρμένο ασφαλτοτάπητα ή αλιγατορικές ρωγμώσεις (μπακλαβάδιασμα), λόγω παλαιότητας του ασφαλτοτάπητα και τοπικών προβλημάτων καθίζησης.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν

Τις έως τώρα παρεμβάσεις, που έχουν υλοποιηθεί σε τμήματα της 10ης Επαρχιακής οδού από Κίτρος-Αλώνια-Παλιόστανη, επέβλεψαν,   η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτης Μαυρίδης και επιβλέποντες μηχανικοί του έργου, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών. Οι  εργασίες, που προβλέπονται  για την ολοκλήρωση του έργου, αφορούν μεταξύ άλλων:εκσκαφή σε βάθος με αφαίρεση της υφιστάμενης οδοστρωσίας και στη συνέχεια κατασκευή εξυγιαντικής υπόβασης-βάσης οδοστρωσίας, αφαίρεση του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα και  κατασκευή βάσης μεταβλητού πάχους, εργασίες ισοπεδωτικής στρώσης ασφαλτοτάπητα, εργασίες στρώσεως ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας μετά τις προαναφερόμενες εργασίες, εργασίες κατασκευής επένδυσης ρείθρων, καθαρισμού και κατασκευής χωμάτινων ρείθρων για την ομαλή απορροή των ομβρίων, εργασίες διαγράμμισης και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνες θέσεις. Παράλληλα, με ασφαλτοτάπητα θα στρωθούν και σημεία τα οποία παρουσιάζουν μικρότερης έκτασης αλιγατορικές ρωγμώσεις (μπακλαβαδιάσματα).

Όπως επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, «ένα σημαντικό έργο για την Πιερία, εξελίσσεται γρήγορα, για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και επισκεπτών της περιοχής και κυρίως για τις ασφαλείς τους μετακινήσεις. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθημερινά υλοποιεί παρεμβάσεις, με προτεραιότητα αναπτυξιακά έργα οδοποιίας»

Αντιπεριφέρεια Πιερίας Έργα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top