Πέμπτη 25 Απρ 2019 17:23      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάρκο Χρωμάτων και Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Πάρκο Χρωμάτων και Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Σήμερα κάνει έναρξη το ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, που οργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, στο δυτικό τμήμα της πόλης, κοντά στο παλιό νοσοκομείο. Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς, πανδαισία χρωμάτων, γιορταστική ατμόσφαιρα, εκπλήξεις κ.ά. – έχοντας υπόψη, πάντως, ότι θα δυσκολευτεί να βρει μέρος να παρκάρει το αυτοκίνητο του, και επίσης ότι θα πρέπει να έχει χρήματα μαζί του.

Το άλλο μεγάλο γιορταστικό event της πόλης, το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, που οργανώνουν εδώ και χρόνια οι 500 εθελοντές και οι Γιατροί του Κόσμου, βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης, δίπλα στο τεράστιο δωρεάν πάρκινγκ των Δικαστηρίων Κατερίνης, και ξεκινάει με πλούσιο πρόγραμμα την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου με τα 80 σχολεία και νηπιαγωγεία που θα το επισκεφτούν, μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, συνολικά πάνω από 4.500 άτομα. Το πρόγραμμα για όλους, μικρούς και μεγάλους, ξεκινάει στις 22 Δεκεμβρίου (μέχρι και τις 30), καθημερινά από τις 17:30 επίσης με πλούσιο πρόγραμμα (λούνα παρκ, ομαδικά παιχνίδια, θεατρικά, παραμύθια, μουσικά συγκροτήματα, χορευτικούς συλλόγους, καφενέ, κ.ά.). Πέρσι το επισκέφτηκαν πάνω από 50.000 άτομα από Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ φέτος αναμένεται να σπάσει νέο ρεκόρ, με επίσκεψη σχολείων από το Λουξεμβούργο κ.ά. Η φετινή έκπληξη είναι το Μαγεμένο Δάσος στην εξέδρα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το σλόγκαν "αφήστε το πορτοφόλι σας στο σπίτι". Προαιρετικά μπορεί κανείς να φέρει φάρμακα που περισσεύουν ή δεν του χρειάζονται (για το κοινωνικό ιατρείο και κοινωνικό φαρμακείο - που εξυπηρετεί 700 άπορες και ανασφάλιστες οικογένειες) - ή δύο κιλά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (που εξυπηρετεί 500 άπορες οικογένειες).

(Θ.Δ.)

Πάρκο Χρωμάτων Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top