Κυριακή 12 Ιουλ 2020 15:56      

Παρουσίαση της καλαθοτεχνικής τέχνης στο ΣΔΕ Κατερίνης

Την Παρασκευή 19/04 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας έγινε ζωντανή παρουσίαση της παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής τέχνης με καλάμια από τον Παρασκευά Καραγκούνη και τη σύζυγό του Σωτηρία Καραγκούνη.

Η παρουσίαση διοργάνωσε ο διευθυντής του ΣΔΕ Κατερίνης με τη συμβολή της εκπαιδεύτριας Άννας Μπονάρου, της εθελόντριας Κικής Παντελοπούλου και εκπαιδευόμενων στο πλαίσιο διαθεματικού σχεδίου δράσης (project) που αφορά την παραδοσιακή τέχνη.

Οι δύο έμπειροι τεχνίτες, ενεργά και δραστήρια μέλη της κοινότητας των Ρομά Κατερίνης, έδειξαν στους εκπαιδευόμενους και τις εκπαιδευόμενες όλη τη διαδικασία δημιουργίας ενός καλαθιού, από το στάδιο προετοιμασίας των καλαμιών και το ακτινωτό πλέξιμο της βάσης, μέχρι την κατασκευή των τοιχωμάτων και το πλέξιμο του χερουλιού.

Το ενδιαφέρον όλων ήταν μεγάλο, καθώς η παρουσίαση και το αποτέλεσμα της -εκτός από την αισθητική χαρά- πρόσφερε σε πολλούς ένα "ταξίδι" στην παιδικότητά μας και αναμνήσεις από την ζωή και τις διακοπές στο χωριό με τον παππού και τη γιαγιά.

Ολοκληρώνοντας, οι καλαθοπλέκτες υποσχέθηκαν να επισκεφτούν ξανά το σχολείο, για να παρουσιάσουν πιο σύνθετες τεχνικές, όπως την κατασκευή μπάλας από καλάμια και το πλέξιμο ψάθινης καρέκλας.

Ρομά εκδηλώσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top