Κυριακή 5 Απρ 2020 11:44      

Πάρτι φοροδιαφυγής σε... συνεργείο-νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε ο Τερλέγκας

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι που διενήργησαν χθες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε όλη τη χώρα, κοινό συνεργείο της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι έλεγχοι αφορούσαν σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, με αφορμή και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής. Όπως προέκυψε, δύο στις τρεις επιχειρήσεις δεν εξέδιδαν φορολογικά στοιχεία (αποδείξεις), σε 301 περιπτώσεις.

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση επιχείρησης, η οποία διοργάνωσε νυχτερινή εκδήλωση (λειτουργούσε ως κέντρο διασκέδασης), με τη συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνεργείο αυτοκινήτων στη Χαλκίδα, με επέκταση δραστηριότητας ως κέντρο διασκέδασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο κέντρο εμφανιζόταν ο πασίγνωστος τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας.

Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ.  Ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν περί τα 900 – 1000 άτομα.

Από τον έλεγχο, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 269 φορολογικών στοιχείων, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια.
Πέραν αυτού, ζητήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπευθύνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά.

Πηγή: www.voria.gr

Αποδείξεις Οικονομική Αστυνομία Νυχτερινό κέντρο Συνεργείο Βασίλης Τερλέγκας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top