Παρασκευή 5 Ιουν 2020 12:54      

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

Με αφορμή το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Αθήνα, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας καλεί όλους τους Πιεριείς  να δώσουν το παρών και να ενώσουν τις ειρηνικές φωνές τους στο ένα και μοναδικό σύνθημα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στο κάλεσμα που απευθύνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για συμμετοχή στο  συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «καλούμαστε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα για ένα κορυφαίο εθνικό θέμα όπως είναι η προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.  Καλώ τους πολίτες της Πιερίας, της ιερής γης των αρχαίων Μακεδόνων, να εκφράσουμε όλοι μαζί με τρόπο ειρηνικό αλλά και αποφασιστικό την αντίθεση μας στην απαράδεκτη  συμφωνία των Πρεσπών, τον σφετερισμό της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας, των συμβόλων μας και των εκφράσεων αλυτρωτισμού. Το τιμημένο όνομα της Μακεδονίας δεν πρέπει να εκχωρηθεί σε κανέναν! Είναι αδιαπραγμάτευτο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών  του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εκδώσει ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο απέστειλε στους βουλευτές όλης της χώρας, ώστε να ενημερωθούν αφενός για τις θέσεις της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και αφετέρου να λάβουν το μήνυμα της καταψήφισης της συμφωνίας όποτε κι αν αυτή έρθει στη Βουλή. 

Παράλληλα , ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες έχουν ξεκινήσει στα κοινωνικά  δίκτυα  την καμπάνια «Respect the Truth» (Σεβασμός στην Αλήθεια), όπου ζητάνε  από όλους τους Μακεδόνες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Κυριακής.

συμφωνία των Πρεσπών Συλλαλητήριο ΠΕ Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top