Τετάρτη 1 Απρ 2020 3:51      

Περιοδεία του Γ.Γ. Υποδομών στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία

Περιοδεία σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία πραγματοποίησε  χθες το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου υποδομών κ. Γιώργος Δέδες μαζί με στελέχη του υπουργείου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Δέδες που ήλθε στην Πιερία έπειτα από συνεννόηση  με τους βουλευτές του νομού συμμετείχε με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια στην οποία συμμετείχαν  δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι,  ο διοικητής της πυροσβεστικής, ο αστυνομικός διευθυντής , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ , εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματιών και υπηρεσιακοί παράγοντες . 

Ο Γ. Γραμματέας 

Όπως ανέφερε ο κ. Δέδες, η εικόνα που έχουμε είναι ότι υπήρξε μια επαρκής κινητοποίηση και επαρκής αντιμετώπιση είτε αφορά το κράτος, είτε τους φορείς αυτοδιοίκησης,  είτε τους φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. 

«Εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να δούμε τα προβλήματα» τόνισε  και πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνει ένας σχεδιασμός των δράσεων και των προτεραιοτήτων και να αξιολογηθούν.» Στην πρώτη γραμμή είναι  τα έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε ο Γ.Γραμματέας για έργα  αντιμετώπισης και πρόληψης καταστροφών  και αντιπλημμυρικών  σε εθνικό επίπεδο  από το 2010 εώς το 2014 πιστώσεις δόθηκαν 3  εκ.  ευρώ. Από το 2016 μέχρι κλείσιμο του  2017 θα διατεθούν άνω των  340 εκ. ευρώ μέσα από προγράμματα .

«Είναι βασικό να δημιουργήσουμε νέες υποδομές και να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για όλα. Να έχουμε έργα της μεγίστης δυνατής αποτελεσματικότητας» ανέφερε ο κ. Δέδες.

Οικονομική στήριξη και μελέτες 

Στις τοποθετήσεις τους οι δήμαρχοι Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος και Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης αναφέρθηκαν στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και ζήτησαν οικονομική στήριξη από το υπουργείο για την υλοποίηση μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας που θα θωρακίσουν τους δήμους τους.

Στις τοποθετήσεις τους ο αντιδήμαρχος Κατερίνης , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και οι υπόλοιποι φορείς αναφέρθηκαν και αυτοί με την σειρά τους στα προβλήματα που προέκυψαν ζητώντας την συνδρομή του υπουργείου και των υπηρεσιών του. 

 

Γιώργος Δέδες Σύσκεψη Αντιπεριφέρεια Πιερίας Περιοδεία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top