Σάββατο 16 Ιαν 2021 23:06      

Περισσότερες από 9.000 παραβάσεις σε ένα μήνα στην Κεντρική Μακεδονία

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Είκοσι τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στους δρόμους της Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, έναντι 30 τον ίδιο μήνα του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας από τα είκοσι τροχαία κανένα δεν ήταν θανατηφόρο, τη στιγμή που την περσινή χρονιά είχαν καταγραφεί τέσσερα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ένα τροχαίο ήταν σοβαρό, έναντι 5 το 2018 και 19 ελαφρά, έναντι 21 το 2018.Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 24 παθόντες έναντι 54 τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Τα στοιχεία

Ειδικότερα καταγράφηκαν: Κανένας νεκρός , έναντι τεσσάρων το 2018.Ένας βαριά τραυματίας, έναντι έξι το 2018.23 ελαφρά τραυματίες, έναντι 44 το 2018.Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Η υπερβολική ταχύτητα. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Η απόσπαση προσοχής του οδηγού. Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους. Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Η παραβίαση της προτεραιότητας

Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας Αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.     Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2019, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 9.038 παραβάσεις ως ακολούθως: 4.329 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 3.624 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων, 233 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (μέθη), 284 παραβάσεις για Κ.Τ.Ε.Ο., 264 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 76 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση, 66 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 61 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 42 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα, 29 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς, 17 παραβάσεις για παραβίαση προτεραιότητας, 10 παραβάσεις για κίνηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ή μη κίνηση στο άκρο δεξιό του οδοστρώματος, 2 παραβάσεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 1 παράβαση για παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες.

Ελληνική Αστυνομία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top