Κυριακή 5 Ιουλ 2020 6:49      

Πιερία: Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - (Φωτογραφίες)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών που άγγιξαν τις 3.500 με 4.000 πολίτες, από την Πιερία αλλά και από όμορους νομούς στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου. Περισσότεροι από 160 φορείς του νομού είχαν δηλώσει συμμετοχή και όλες τις προηγούμενες ημέρες καλούσαν τα μέλη τους να παρευρεθούν. Περίπου 20 λεωφορεία όπως είπε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ο οποίος πρωτοστάτησε και σε αυτό το συλλαλητήριο όπως και στο προηγούμενο που είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη, ήλθαν από διάφορες ενορίες. Τα τοπικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν χθες σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο, ξεπέρασαν κατά πολύ τις αρχικές 13 που είχαν ανακοινωθεί και έφτασαν τις 23. Έγινε συνεννόηση της «Επιτροπής Αγώνα» με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές οι οποίες στήριξαν εξ αρχής την προσπάθεια. Το ίδιο έγινε και με τις τοπικές Μητροπόλεις που πραγματοποίησαν μεγάλο αγώνα και παρακίνησαν τον κόσμο να παρευρεθεί.

Σύσσωμοι όλοι οι φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις πολιτιστικοί σύλλογοι παραβρέθηκαν και διαδήλωσαν την αντίθεση της στο ενδεχόμενο παραχώρησης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

Οι ομιλητές 

Χαιρετισμούς απεύθυναν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Γεώργιος, η αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου και ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η  πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη Μακεδονία και όσοι βάλουν υπογραφή σε τέτοια απόφαση, υπογράφουν για μια χαμένη πατρίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως έχει αναφέρει η πρώην πρύτανης, «το θέμα ξεκίνησε με τον Στάλιν ο οποίος επίσημα είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα Μακεδονικό έθνος και συνεχίστηκε με τον Τίτο. Οι Αμερικανοί που ήθελαν να κρατήσουν τον Τίτο κοντά στη Δύση, μας πίεσαν πολύ να δώσουμε αυτό το όνομα στη Μακεδονία η οποία δεν ήταν έθνος, αλλά περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Από τότε, δεν έχει παύση το θέμα».

συλαλλητήριο Πλατεία Δημαρχείου Μακεδονία Ονομασία Σκοπιανό Πολίτες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top