Παρασκευή 24 Ιαν 2020 3:39      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ: Εγκρίθηκε το έργο για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων

Σ. ΜΑΥΡΙΔΟΥ: «ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ»

Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης  η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 το έργο «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας» προϋπολογισμού 850.000 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στον γενικότερο σχεδιασμό που αφορά αποκαταστάσεις καταστροφών στις Π.Ε Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας και  συνολικό προϋπολογισμό 2.817.896 ευρώ. Τα έργα εγκρίθηκαν   μετά από αίτημα  που έκανε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας,  μαζί με την  υποβολή του  Τεχνικού Δελτίου.

Η χρησιμότητα του έργου

Η υλοποίηση του έργου είναι απαραίτητη για την  αποκατάσταση και την άρση της επικινδυνότητας, μετά την εμφάνιση - εξέλιξη κατολισθητικού φαινομένου, λόγω της θεομηνίας – νεροποντής που έπληξε την περιοχή το Νοέμβριο του 2017 και όπως αναφέρεται στην Έκθεση του ΙΓΜΕ  την άνοιξη του 2018, στο βόρειο τμήμα του οικισμού του Πλαταμώνα σε ένα οικιστικό συγκρότημα κατοικιών.

Η αντιπεριφερειάρχης

Όπως επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, «προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι η  υλοποίηση στοχευμένων έργων, μέσω των οποίων λειτουργούμε προληπτικά, προκειμένου να εκμηδενιστούν οι κίνδυνοι από την εκδήλωση τυχόν κατολισθητικών φαινομένων».

 

Έργα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top