Τρίτη 28 Ιαν 2020 3:32      

Πλήγμα για τον τουρισμό Πιερίας οι πολύωρες καθυστερήσεις στα σύνορα των Ευζώνων

Σ. Μαυρίδου: « ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ»

Επιστολή στα Υπουργεία Τουρισμού, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για τις πολύωρες καθυστερήσεις στα σύνορα των Ευζώνων, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας μέσω της επιστολής- που κοινοποιήθηκε στην  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, στην Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, στην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, στο Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας και σε λοιπούς Τουριστικούς Φορείς της Πιερίας- ενημερώνει για τις πολύωρες διαδικασίες ελέγχου και ταυτοποίησης των εισερχομένων τουριστών στην Ελλάδα και ειδικότερα των  βαλκανικών λαών, με προορισμό τη δημοφιλή Πιερία, κατάσταση που λειτουργεί αποτρεπτικά για την πρόσβαση στην περιοχή.

Πλήγμα για τον τουρισμό

«Η Πιερία, αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό της Μακεδονίας, με ιδιαίτερο φυσικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Όπως όλοι μας, όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα καθώς και οι επαγγελματίες στον τουρισμό, βιώνουμε για ακόμα μια χρονιά, μία δύσκολη οικονομική κατάσταση, με τις κρατήσεις στα καταλύματα να μην βρίσκονται σε επιθυμητά επίπεδα πληρότητας, παρότι η Πιερία βρίσκεται μόλις μία – σχεδόν –ώρα από τον Ελληνικό Συνοριακό Σταθμό των Ευζώνων και αποτελεί παραδοσιακά έναν γρήγορο και προσιτό κατά τα άλλα, οδικό τουριστικό προορισμό για όλους τους φίλους και γείτονες, Βαλκανικούς λαούς», αναφέρει στην επιστολή της- μεταξύ άλλων- η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Να υπάρξει στελέχωση του Σταθμού Ευζώνων

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επισημαίνει ότι «παρότι, είναι λογικό, εύλογο και υποχρεωτικό να υπάρχουν και να εφαρμόζονται με σχολαστική ευλάβεια, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας τόσο των ημεδαπών όσο και των αλλοδαπών στην Ελλάδα, ωστόσο, πιστεύουμε ότι θα μπορούσε κατά τη θερινή περίοδο να υπήρχε μια πρόβλεψη για επιπρόσθετη και έκτακτη επάνδρωση του Συνοριακού Σταθμού των Ευζώνων, του Προμαχώνα -και άλλων συνοριακών σταθμών- που αποτελούν τη βασικότερη πύλη εισόδου τουριστών στην Μακεδονία, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των τουριστών» και ελπίζει να δοθεί άμεση και αποτελεσματική λύση στο θέμα που ανέκυψε.

Τουρισμός Σοφία Μαυρίδου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top