Γράφει η Ελένη Σιδηροπουλου – Τομπουλίδου
Επί τής ευκαιρίας της 11th Internàtional Culinary Competition of Southern Europe Thessaloniki ,Greece Διαγωνισμο Μαγειρικής Τέχνης όπου έλαβα μέρος με το φαγητο::
* ΠΛΙΓΟΎΡΙ ΜΕ ΣΑΛΙΓΚΆΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ * Με Πολύ καλές εντυπώσεις και βραβείο έπαινο ….Στην γεύση!!!!
Θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας καθαρά
Ελληνικό Παραδοσιακό Πιατο
Καλή σας Επιτύχεις
Υλικα :
Για το Πλιγούρι:
- 200γρ πλιγούρι
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/4.κ.γ Κρόκος Κοζάνης (Η κουρκουμά)
- Ζωμό κότας
- Αλάτι τριμμένο
- Πιπέρι τριμμένο
Για τα Σαλιγκάρια
- 200γρ.κρεμμυδάκια πέρλα
- 150 γρ. Σαλιγκάρια
- 150.γρ.λάδι
- 100γρ.κρασί Κόκκινο
- Ντομάτα χυμό σπιτικό
- 2 δαφνόφυλλα
- Δεντρολίβανο
- Μοσχοκάρυδο
- Κανέλλα
- Πιπέρι μαύρο τριμμένο
- Αλάτι τριμμένο
- Λιγο Σκόρδο .
Για τα Μανιτάρια
- 2 με 3 Μανιτάρια Πόρτο Μπέλο
- Λίγο λάδι
- Αλάτι
Εκτέλεση για το Πλιγούρι
Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο να ροδίσει καλά
Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε συνεχόμενα προσθέτουμε το αλατι και το πιπερι τον κρόκο Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό κρέατος σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει και αφού ψηθεί το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη
Να τραβήξει όλα τα υγρά του ..
Εκτελεση
Για τα Σαλιγκάρια :
Έχουμε ένα τηγάνι με το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια καλά να ροδίσουν σβήνουμε με κρασί αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να φύγει το κρασί και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο το δεντρολίβανο τον μαϊντανό. Αλάτι ,τα πιπεριά και το σκορδο
Όλα μαζί να πάρουν μια ωραία γεύση και μυρωδιά Τελευταία Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα με τα σαλιγκάρια και αφήνουμε να ψηθούν και να μείνουν με το λάδι τους.
Εκτέλεση για τα Μανιτάρια
Καθαρίζουμε τα Μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά τα ψήνουμε και από της δύο πλευρές βάζοντάς το αλάτι τους
* Η δοσολογία ειναι για 2 ατομα .Τα γραμμάρια των υλικων καλών είναι να τα προσθεσετε επι δυο …
Καλή σας Επιτύχια
Με αγάπη και σεβασμό
Ελένη Σιδηροπουλου
Τομπουλίδου