Δευτέρα 25 Ιουν 2018 5:06      

Ποια είναι τα πέντε προγράμματα Τσίπρα για προσλήψεις

 Νέα προγράμματα επιδοτήσεων μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για προσλήψεις ανέργων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία όπως τόνισε έχει υποχωρήσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στις νεαρές ηλικίες.

1.Θα επιχορηγείται μέρος του μισθού και μέρος των ασφαλιστικών εισφορών των νεοεισερχομένων έως 34 ετών στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για την επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από ατομικές, εταιρικές ή συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Το οικονομικό κίνητρο είναι η επιχορήγηση για δώδεκα μήνες σημαντικού μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση.

2.Σε λίγες μέρες τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο σε αυτούς με μπλοκάκι σε μισθωτό.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 156 εκατ. ευρώ και από αυτό θα ωφεληθούν περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι.

3.Ενισχύονται οικονομικά οι εγκλωβισμένοι -απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ή απασχολούνται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ και από αυτό θα ωφεληθούν περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι. Συνδικαλιστές τονίζουν ότι πρέπει να διευκρινιστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιδοτούνται μόνο 50.000 άτομα έναντι 900.000 εργαζομένων που σήμερα είναι απλήρωτοι από 2 μήνες έως 1,5 έτος. 

Εργαζόμενοι Αλέξης Τσίπρας Νέα προγράμματα Απασχόληση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top