Τετάρτη 24 Απρ 2019 21:04      

Πολιτικοί και πολιτική…παλαιάς κοπής! Ευχαριστώ δεν θα πάρω…

Εχθές το πρωί πήρα τηλέφωνο κάποιον πελάτη μου για να του ζητήσω να μου πληρώσει μια παλιά οφειλή για αγορές που είχε κάνει σε ηλεκτρολογικό υλικό από την επιχείρηση μου.

Η απάντηση που μου έδωσε, στάθηκε αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο. Μου είπε ‘’…Θωμά, τώρα που θα κατέβεις για Δημοτικός Σύμβουλος, κοίτα να με βοηθήσεις λίγο παραπάνω στην πίστωση και εγώ κάτι θα κάνω για εσένα…’’ Το συνεχιζόμενο ειρωνικό του ύφος με οδήγησε να τον στείλω στον διάολο…διότι για την πολιτική δεν πρόκειται να κάνω ΟΥΤΕ ΕΝΑ βήμα πίσω σε σχέση με αυτά που έχω ψηλά στην ζωή μου, όπως είναι η οικογένεια μου, η δουλειά μου, οι φίλοι μου.

Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει προ καιρού.

Σε έναν μήνα περίπου, θα ξεκινήσουν οι ‘’μηχανές’’ να δουλεύουν εντατικά , καθώς αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διεργασίες των υποψηφίων Δημάρχων. Προς το παρόν, οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι, η στενή τους ομάδα αλλά και οι άνθρωποι που θέλουν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι σύμβουλοι στην Περιφέρεια και τους Δήμους.

Γίνονται ζυμώσεις, συμμαχίες, ‘’πίσω-μαχαιρώματα’’, συνεργασίες και ‘’ανταλλαγές’’ ψηφοφόρων λες και ο κόσμος είναι κοπάδι που πηγαίνει εκεί που θα το κατευθύνει ο τσοπάνης του. Κάποιοι γλύφουν εκεί που έφτυναν, λασπώνουν οποιονδήποτε δεν είναι μαζί τους, δίνουν ‘’εντολές’’ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης να αποσιωπηθούν ακόμα και συν- υποψήφιοι του ίδιου συνδυασμού, δηλώνουν υποψήφιοι βουλευτές δεκάδες άνθρωποι και όλοι μα όλοι έχουν πρόσβαση στο κόμμα και έγκυρες πληροφορίες…. Μια εμετική κατάσταση η οποία χρόνια τώρα είναι και η αιτία που πολλοί ικανοί άνδρες και γυναίκες απέχουν.

Μια παλαιάς κοπής πολιτική, χτισμένη σε χειραψίες, ανταλλάγματα, ωραία λόγια και κάλπικες υποσχέσεις. Πολιτικοί που παίρνουν σβάρνα ακόμα και ακάλεστοι τα μνημόσυνα, τους γάμους, τα βαφτίσια…. Όλα όσα προανέφερα είναι ένα περιβάλλον που δεν με ενδιαφέρει να εμπλακώ. Δηλώνω δημόσια ότι δεν με ενδιαφέρει η υποστήριξη ΚΑΝΕΝΟΣ υποψήφιου βουλευτή ή άλλου που ζητά ανταλλάγματα.

Έχει πολλούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που κάνουν αυτές τις ‘’συναλλαγές’’ και μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτούς. Δεν με ενδιαφέρει να με προωθήσει κανένας ‘’δημοσιογράφος’’ , ο οποίος θέλει αποκλειστικότητες ή ‘’απαιτεί΄’’ να μπω σε ένα συγκεκριμένο παρεάκι και να αποκλείσω ανθρώπου, με τους οποίους αυτοί έχουν προσωπικές διαφορές. Τα λέω δημόσια, για να προλάβω καταστάσεις και να δηλώσω την δυσφορία που μου προκαλεί όλο αυτό το ψεύτικο…παλιάς κοπής σύστημα.

Θωμάς Αναστασιάδης Αύγουστος, 2018

απόψεις Πολιτικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top