Τετάρτη 1 Απρ 2020 15:14      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ν. Πιερίας: Δράσεις για το θέμα της Μακεδονίας

Σειρά δράσεων για το επόμενο διάστημα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, έχουν προγραμματίσει οι πολιτιστικοί σύλλογοι Πιερίας.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους «οι πολιτιστικοί σύλλογοι αντιτίθενται και καταδικάζουν το ξεπούλημα του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας».

Οι εκδηλώσεις 

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις από δυο αναγνωρισμένους και καταξιωμένους ομιλητές:

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 20.00 στο συνεδριακό κέντρο Εκάβη θα μιλήσει ο Στρατηγικός Σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός με θέμα «Στρατηγική ανάλυση της συμφωνίας».

Το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 19:00  στο συνεδριακό κέντρο Εκάβη θα μιλήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γιώργος Τάτσιος με θέμα «Η Μακεδονία μετά τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε και να κατανοούμε από όλες τις πλευρές το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο του Εθνικού αυτού ζητήματος γιατί μόνο από την επισταμένη γνώση μπορούν να προκύψουν οι καλύτερες προτάσεις αντιμετώπισης.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού Πιερίας αντιστέκονται, μάχονται, ενημερώνουν και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις ειρηνικές τους δράσεις για την προάσπιση της Εθνικής τους ταυτότητας και υπόστασης ,για τη διαφύλαξη της Ελληνικής ιστορίας του πολιτισμού και της παράδοσης» καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ν. Πιερίας εκδηλώσεις Μακεδονία Ονομασία Σκοπιανό

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top