Ευριστόν
ΕΥΡΙΣΤΟΝ
250γρ βούτυρο αγελαδινό
Αλάτι
Ζάχαρη ,κανέλα ,(αν το θέλουμε γλυκό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει με το αλάτι, έχουμε βάλει το ευριστόν σε ένα ταψάκι όπου και εκεί θα μείνει
Αφού βράσει το νερό καλά!!! Το ρίχνουμε επάνω στο ευριστόν ίσα ίσα να σκεπαστεί. Το αφήνουμε σκεπαζόμενο με ένα καπάκι να απορροφήσει όλο το νερό και να μαλακώσει. Όσα λεπτά περιμένουμε καίμε το βούτυρο καλά να βγάλει όμορφη μυρουδιά να ροδίσει, και αφού έχει μαλακώσει το ευριστόν μας ρίχνουμε επάνω το βούτυρο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού μας, ελαφρώς φέρνουμε το κάτω επάνω και είναι έτοιμο. Έτσι είναι η παραδοσιακή συνταγή εμείς μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα τυριά να δώσουμε έξτρα γεύση και αν θέλουμε γλυκό προσθέσουμε από πάνω ζάχαρη, και αν θέλουμε και ξυρούς καρπούς…
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ *
ΥΕΙΑΝ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΕΙΑΝ *
ΕΛΕΝΗ ΤΟΜΟΥΛΙΔΟΥ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ