Σάββατο 24 Αυγ 2019 22:57      

Ποντιακές συνταγές με την Ελένη Τομπουλίδου

Υλικα

5 φυλλα περεκ (φυλλωτα)
• 200 γρ. Τυρι
• 200 γρ. Κασέρι  τριμμένο
• 1 κεσεδάκι στραγγιστ Γιαούρτι
• 2 Αυγά
• ½ κουταλάκι κοφτό, Πιπέρι
Λαδι για  επάλειψη

Εκτέλεση

• Ετοιμάζουμε τη γέμιση τυριών:  Βάζουμε το τυρι σε ένα μεγάλο μπολ και το θρυμματίζουμε με πιρούνι, σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το κασέρι, έπειτα ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά!  Χτυπάμε τα αβγά  τα ρίχνουμε μέσα στη γέμιση των τυριών. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το πιπέρι με το  και αφήνουμε τη γέμιση να μείνει μιση ωρα να σφίξει. Σε καλά λαδωμένο ταψί βάζουμε 3 ολόκληρα φύλλα περέκ, αφου πρωτα τα βρέξαμε καλά και τα αφησαμε να κατσουν να μαλακωσουν λιγο  λαδώνονοντας  ελαφρώς  μεταξύ τους.

Τα τοποθετούμε στο ταψί,  έτσι ώστε να καλύψουν και τις πλαϊνές πλευρές του ταψιού. Από πάνω βάζουμε  την γέμιση τυριών και καλύπτουμε με αλλα 2  φύλλα οπου ενδιάμεσα λαδωνουμε παλι  Γυρνάμε και την πλαϊνή πλευρά των φύλλων, προς τα μέσα. Λαδώνουμε ελαφρώς το  επάνω φύλλο με το οποίο καλύψαμε τη γέμιση. Χαραζουμε ελαφρώς και  τέλος,  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου

Καλη Επιτυχία  
Υειαν και Ευλογιαν και Καλον Χρονιαν

Ποντιακές συνταγές Ελένη Τομπουλίδου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top