Πέμπτη 4 Μαρ 2021 11:47      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πορεία Διαμαρτυρίας: Απλήρωτοι για 2,5 μήνες 150 συμβασιούχοι των δήμων της Πιερίας

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν χθες το πρωί οι  συμβασιούχοι των τριών δήμων της Πιερίας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περίπου 3 μήνες, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους.
Οι εργαζόμενοι μαζί με τον πρόεδρο των Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας Χρήστο Κομπατσιάρη και τους βουλευτές Στέργιο Καστόρη και Χάρη Τζαμακλή συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία μέχρι το Επιμελητήριο Πιερίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία του ελεγκτικού συνεδρίου.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης και ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Πιερίας Στάθης Συμεωνίδης, και η δημοτική σύμβουλος Γνωσούλα Χαιλατζίδου.  

150 απλήρωτοι συμβασιούχοι  στην Πιερία 

«Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας  στο πλαίσιο της σημερινής διαμαρτυρίας, είχε προκηρύξει στάση εργασίας από τις 8πμ μέχρι της 11πμ ως ένδειξη συμπαράστασης για τους 150 απλήρωτους συμβασιούχους συναδέλφους τους» τόνισε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κομπατσιάρης. 

«Στοπ» από το Ελεγκτικό Συνέδριο 

Μπορεί η κυβέρνηση να αποφάσισε διά νόμου την παράταση των συμβάσεων τους το 2017,  ωστόσο  υπάρχει πρόβλημα στην μισθοδοσία τους, όπως εξηγεί ο κ. Κομπατσιάρης, από τις  αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας, καθώς έλαβε υπόψη το άρθρο 103 του συντάγματος αλλά και το Π.Δ. Παυλόπουλου, σύμφωνα με το οποίο οι συμβασιούχοι που συμπληρώνουν 24μηνο δεν θα μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται. Πρόκειται για 2.000 άτομα που παρέχουν υπηρεσία σε δήμους της χώρας, οι συμβάσεις των οποίων παρατάθηκαν το 2017 έπειτα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα.

Αγροτικά Εργατικά- Ασφαλιστικά- Μισθοδοσία Διαμαρτυρία Στέργιος Καστόρης Χάρης Τζαμακλής Στάθης Συμεωνίδης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top