Σάββατο 19 Οκτ 2019 20:58      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πως η Ελλάδα θα πάει ψηλά;

Λένε πως η μεγαλύτερη αυταπάτη του νεοέλληνα είναι ότι ζει σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Επειδή απαραιτήτως χρειαζόμαστε κάποιες δόσεις αυτοπεποίθησης ας αναφέρουμε επί τροχάδην τα προϊόντα στα οποία υπερέχουμε.  

1) Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

2) Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για χιλιάδες εφαρμογές.

3) Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και άλλων.

4) Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κ.α.

5) Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφος της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

6) Λάδι: Είμαστε η 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού. Αυτό μας έδωσε ο Θεούλης…..εμείς όμως αγοράζουμε σπορέλαια, σησαμέλαια, βούτυρα-ζωικά και συνθετικά, λάδι κοκοφοίνικα και άλλες βλακείες και ανεβάζουμε τη χοληστερίνη στα 800 και τα εμφράγματα πάνε σερί….  Έχουμε το 15% της παγκόσμιας παραγωγής (ελιάς-λαδιού). 

7) Είμαστε 3η χώρα σε παραγωγή κρόκου. (saffron) Κοζάνης αλλά εμείς ούτε που το ξέρουμε…. Βάζουμε στα φαγητά μας… κέτσαπ και αμφίβολης προέλευσης σως. 

8) Είμαστε η 5η χώρα σε εξαγωγές σπαραγγιών… ( δοκιμάστε τα βραστά ή ομελέτα)

9) Είμαστε η 7η χώρα παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (τo 2004 ήμασταν 4η)

10) Είμαστε  η 11η σε παραγωγή βαμβακιού 1

11) Ακόμη: 14η σε αφίξεις τουριστών. (18,2 εκ)

12) Είμαστε η 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων… και φυσικά είμαστε το νούμερο 1 της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας

Κι ακόμα αν πτωχεύσουμε δεν θα πάθουμε αυτά που τραβούν οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη. Όπως λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε», καθώς η αυτάρκεια της χώρας σε βασικά αγροτικά διατροφικά προϊόντα φτάνει το…. 94%!

Τα χρόνια της κρίσης ακούσαμε τα σκολιανά μας. Ότι είμαστε ανεύθυνος λαός», ότι δεν πληρώνουμε τους φόρους μας», «Είμαστε βολεμένοι», «Λειτουργούμε  με ωχαδελφισμό», «Είμαστε τεμπέληδες»… Οι εταίροι μας  στην Ευρώπη -πολιτικοί και απλός λαός- μπορεί να μας βοήθησαν, με το αζημίωτο βέβαια, αλλά δεν μας χαρίστηκαν.

Όσο για την διάκριση σε επιστημονικά επιτεύγματα, εκεί δεν υστερούμε σε τίποτα από τους άλλους  λαούς που θεωρούνται πιο προοδευμένοι από μας. Μόνο στην ιατρική τον περασμένο χρόνο τρεις έλληνες γιατροί  βρέθηκαν σε ιατρικές ομάδες που προχώρησαν την επιστήμη. 

O 38χρονος γαστρεντερολόγος Πέτρος Μπενιάς με καταγωγή από το Μεγανήσι της Λευκάδας, ανακάλυψε μαζί με τους συνεργάτες του το interstitium (διαμέσιο) ή την «βιολογική νεροτσουλήθρα» του ανθρώπινου οργανισμού.

Ο Έλληνας καθηγητής της διασποράς Γιώργος Παξινός, ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας (Neuroscience Research Australia-NeuRA), ανακάλυψε μια νέα, άγνωστη έως τώρα, περιοχή στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Στην Αυστραλία η ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου  και  η ομάδα της ετοιμάζονται για τη  δημιουργία ενός εμβολίου που αναμένεται να μπει τους επόμενους μήνες σε τροχιά κλινικών δοκιμών ενάντια στην πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας).

Ο Θεός λοιπόν μας δώρισε πλουσιοπάροχα. Τι φταίει τότε; Για την περίπτωση μας κυκλοφορεί εδώ και χρόνια ένα ανέκδοτο που λέει τα εξής: Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές. Έτσι, έκανε τους Αμερικανούς τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς και υπομονετικούς, και ούτω καθεξής.

Για τους Έλληνες είπε, θα είναι έξυπνοι και τίμιοι. Τους έδωσε μάλιστα ένα χάρισμα… μπόνους. Επειδή εκεί, στην Ελλάδα δηλαδή, γεννήθηκε η Δημοκρατία, θα έχουν το χάρισμα να ασχολούνται όλοι με την πολιτική!

Όταν τελείωσε τη δημιουργία του κόσμου, τον πλησίασε ο αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
- Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές, αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη Γη.
- Έχεις δίκιο, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεκτος και αυτή η απροσεξία μου θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα, κι άρχισε ο Θεός να ψάχνει να βρει μια λύση.
- Το βρήκα! Θα παραμείνουν οι τρεις αρετές, αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.

Κι έτσι έγινε:
Αν ένας Έλληνας είναι τίμιος και είναι πολιτικός, δεν είναι έξυπνος.
Αν είναι έξυπνος και πολιτικός, δεν είναι τίμιος.
Αν είναι έξυπνος και τίμιος, δε γίνεται πολιτικός.
Πως  εξηγείται λοιπόν η κακοδαιμονία μας; Σίγουρα φταίει ο χειρισμός των καταστάσεων. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αλλά με αυτά τα χαρακτηριστικά μεγαλουργήσαμε, ας μην το ξεχνούμε.  
Ο μεγάλος Καβάφης λέει :
Τι συμφορά, ενώ είσαι καμωμένος
για τα ωραία και μεγάλα έργα
η άδικη αυτή σου η τύχη πάντα
ενθάρρυνση κ’ επιτυχία να σε αρνείται·
να σ’ εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες,
και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες.
Ο Ουίστον Τσόρτσιλ  στ’ απομνημονεύματά του αναφερόμενος στους Εβραίους και τους Έλληνες γράφει ότι οι χιλιετίες δεν άλλαξαν σε τίποτε τον χαρακτήρα των δύο λαών και επέζησαν παρ’ όλες τις σκληρές δοκιμασίες που πέρασαν κατά τη διάρκεια των αιώνων και παρ’ όλα τα δεινά που προξένησαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους.  Είμαστε λοιπόν φτιαγμένοι για τα ωραία και τα μεγάλα, να είστε σίγουροι .

Ο.Β.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top