Παρασκευή 22 Φεβ 2019 10:37      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε το δρώμενο του παραδοσιακού θρακιώτικου γάμου

Το δρώμενο του παραδοσιακού θρακιώτικου γάμου πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 23 Ιουνίου στο κατάμεστο από κόσμο  Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης.

Η πόλη μας γνώρισε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής παραδοσιακά το κάλεσμα στον παραδοσιακό θρακιώτικο γάμο, στον πεζόδρομο της Κατερίνης, με το σεργιάνι των χορευτών συνοδεία μουσικής.Χορευτές και χορωδοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό  για την ανάδειξη των εθίμων , των παραδοσιακών τραγουδιών αλλά και χορών που πλαισιώνουν και συνθέτουν ίσως την κορυφαία έκφραση της λαϊκής παράδοσης κάθε τόπου, αυτής  του γάμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να συγχαρεί ,όλους όσους συμμετείχαν και απέδωσαν αυτό το άριστο αποτέλεσμα. Θερμά συγχαρητήρια στον χοροδιδάσκαλο Νίκο Γκίνα για την σκληρή δουλειά ώστε να αποδοθούν οι χοροί και τα έθιμα από τους ενήλικες χορευτές, την χοροδιδάσκαλο Ευρώπη Υφαντίδου για την παρουσίαση του παιδικού χορευτικού καθώς επίσης τον χοράρχη και μουσικό Παναγιώτη Τουρνά .Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους ένα όμορφο καλοκαίρι ενώ ανταμώνουμε ξανά όλοι μαζί στο Θρακιώτικο γλέντι στις  22 Ιουλίου.

 

Παραδοσιακός θρακιώτικος γάμος Δρώμενο Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top