Δευτέρα 18 Ιαν 2021 8:35      

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πρακτικών

H παρουσίαση του βιβλίου των πρακτικών του Β' Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Πιερία και οι δράσεις και δυνατότητες για την ανάδειξη και προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι  στην Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.

Η παρουσίαση 

Την παρουσίαση έκανε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου,  ο δήμαρχοςΠύδνας – Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Λάμπρου- Ξυπτερά και ο πρόεδρος του Επιμελητηριου Πιερίας κ. Ηλιας Χατζηχριστοδούλου.
Παραβρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος  κα Μακρίδου –Παρτσαλίδου ως εκπρόσωπος του δημάρχου Κατερίνης, οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας και  Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας – Πέλλας – Ημαθίας, η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλη διοικητικών συμβουλίων πολιτστικών συλλόγων, εκπρόσωποι βουλευτών  και φορέων καθώς και σπουδαστές του ΕΠΑΛ του τμήματος Τουρισμού μες τους εκπαιδευτικούς τους. 

Η Πιερία τόπος προσκυνηματικός 

Όπως επισημάνθηκε κατά τη παρουσίαση  στόχος του συνεδρίου  ήταν να αναδειχθεί η Πιερία και ως τόπος προσκυνηματικού τουρισμού καθώς διαθέτει και αυτό το πλεονέκτημα και τα συμπεράσματα του συνεδρίου να αξιοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλοντας στις προσπάθειες που γίνονται για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τα Μοναστήρια και οι θρησκευτικοί προορισμοί στην Πιερία περιλαμβάνονται στα έντυπα ου έχει τυπώσει η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας όπως ανέφερε η κα Λάμπρου- Ξυπτερά η οποία τόνισε επίσης ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας δεν είναι ο τουρισμός αλλά ο πολιτισμός της. 

Η αντιπεριφερειάρχης 

Η αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου επεσήμανε μεταξύ άλλων  ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά με τον προσκυνηματικό τουρισμό το μάρκετινγκ, που  αποτελούν μια πολύ ευδόκιμη θεματική ενότητα στην Πιερία . Επιπλέον  όπως είπε  η κα Μαυρίδου στην τροποποίηση του οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης μετέχει  πλέον και η μητρόπολη. 

Ο δήμαρχος κ. Λαγδάρης 

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Λαγδάρης χαρακτήρισε το συνέδριο ως ένα πολύ  σημαντικό εργαλείο που  τεκμηριώνει επιστημονικά τις  καλές πρακτικές, έτσι  ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας και κυρίως τον πολιτισμό της.

Ο Μητροπολίτης 
Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες και την στήριξη που βρήκε από τη πρώτη στιγμή  από τους φορείς της Πιερίας στις σκέψεις και στις δράσεις όπως αυτή του Προσκηνυματικού Συνεδρίου  στο οποίο συμμετείχαν ιερείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθιστώντας το διεθνές, χωρίς να είναι αυτός ο στόχος. 
Πρότεινε το επόμενο συνέδριο που θα γίνει να είναι διεθνές  με πολλές συμμετοχές ενώ αναφέρθηκε επίσης και στους σπουδαστές του ΕΠΑΛ τους οποίους προέτρεψε να επιστεφτούν την πολιτιστική διαδρομή «στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», μια διαδρομή η οποία κερδίζει ολοένα και περισσότερο κόσμο που επισκέπτεται τον νομό για να την δει. 

Μητροπολίτης Βιβλίο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top