Παρασκευή 22 Ιαν 2021 13:41      

«Πρέσπες» και οικονομία βυθίζουν το ΣΥΡΙΖΑ

Άλλη μια δημοσκόπηση, αυτή της ALCO για λογαριασμό του καναλιού OPEN, συμφερόντων Σαββίδη, δίνει νίκη στη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές.

Δεδομένου ότι κάθε εταιρία ακολουθεί δικές της μεθόδους μέτρησης της κοινής  γνώμης, σημασία έχει ότι και αυτή η δημοσκόπηση – αν και με διαφορετικά ποσοστά από τις αντίστοιχες άλλων εταιριών – δείχνει ότι η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται παρά τα «θετικά μέτρα» της κυβέρνησης.

Στη δημοσκόπηση της ALCO, η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 5,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ τον Δεκέμβριο η διαφορά ήταν στο 5,3. Στο 6,5% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή στα έγκυρα, ενώ τον Δεκέμβριο ήταν στο 6,2.

 Και από αυτήν την έρευνα επιβεβαιώνεται ότι καταλυτικό ρόλο για τα αποτελέσματα αυτά παίζουν δύο ζητήματα που «καίνε» την κοινή γνώμη: Η Συμφωνία των Πρεσπών και η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών.

Στην ερώτηση εάν θα επηρεάσει η Συμφωνία των Πρεσπών το αποτέλεσμα των εκλογών, οι ερωτηθέντες απάντησαν:

Πολύ 67%, Λίγο 23%, Καθόλου 6%, Δεν ξέρω / Δεν απαντώ 4%

Στο ζήτημα της οικονομίας, οι 7 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι η οικονομία κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 54% πιστεύει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα επηρεάσει την ψήφο τους.

H διαφορά καταλληλόTητας για τη θέση του πρωθυπουργού διευρύνεται υπέρ του κ. Μητσοτάκη και σε αυτή τη δημοσκόπηση με τον αρχηγό της ΝΔ να προηγείται 29 – 24 του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος μόνο το 13% των πολιτών πιστεύουν ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων το 2% τον βλέπει και αυτοδύναμο.

Πηγή

Δημοσκοπήσεις ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top