Δευτέρα 26 Οκτ 2020 14:21      

Project Future: Συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας

Η αυξημένη συμμετοχή νέων πτυχιούχων στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Project Future επιβεβαιώνει ότι η πρωτοβουλία της Τράπεζας να συνδέσει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Οι νέοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπερέβησαν τις 4.000. 

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος εισέρχεται στο στάδιο των εκπαιδεύσεων στους τρεις τομείς αιχμής Customer Experience, Digital Marketing και Java, και ο επόμενος κύκλος θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευτεί να πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το πρόγραμμα για να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας.

Βάση του Project Future είναι η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, δίνοντας στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστικοί ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας που τους ταιριάζει. Παράλληλα, το πρόγραμμα δημιουργεί ευκαιρίες ώστε οι νέοι πτυχιούχοι να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο.Η σύνδεση με την αγορά είναι βασικό ζητούμενο σε μια σύγχρονη οικονομία καθώς ένα από τα κύρια εμπόδια που συναντούν οι νέοι σήμερα κατά την αναζήτηση εργασίας είναι η έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων. Mάλιστα, τα τρία γνωστικά πεδία στα οποία γίνονται οι εκπαιδεύσεις επελέγησαν ακριβώς λόγω της ζήτησης που έχουν.


Από αριστερά: Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director ReGeneration Ηλίας Σούσης, Head of Domestic Market and YouTube at Google Greece, Bulgaria, Cyprus & Malta Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς Γιάννης Ρόκκας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής - Retail Banking & Distribution Networks - Marketing, Customer Experience & Loyalty.​

Στον κύκλο που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την πρώτη αξιολόγηση των αιτήσεων που κατατέθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος Project Future και πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο στάδιο αξιολόγησης, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν δύο τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας με τη μορφή gamification. 

Οι περισσότεροι από 600 επιτυχόντες αυτού του βήματος, πέρασαν από το τρίτο στάδιο, του Live Assessment και συμμετείχαν σε συνεντεύξεις με σημαντικά στελέχη της αγοράς που αξιολόγησαν το συνολικό προφίλ τους και, ταυτόχρονα, τους έδωσαν την πολύτιμη εμπειρία μιας επαγγελματικής επαφής με κορυφαίους του χώρου.

Χρήσιμη εμπειρία για τους νέους που συμμετείχαν και θα συμμετάσχουν στο μέλλον στο πρόγραμμα, είναι ο τρόπος αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων που θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση αφού και τα ψυχομετρικά τεστ με την μέθοδο των game based assesments αποτελούν την πλέον σύγχρονη διαδικασία εκτίμησης της προσωπικότητας ενώ οι συνεντεύξεις φέρνουν κοντά τους νέους με έμπειρα στελέχη της αγοράς. Βασικό στοιχείο του Project Future είναι άλλωστε η επαφή των νέων που αναζητούν εργασία με την αγορά, δημιουργώντας ευκαιρίες για τους νέους που θέλουν να εργαστούν και να διακριθούν στην Ελλάδα. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα έρθουν μετά την εκπαίδευση, σε επαφή με επιχειρήσεις και εάν επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, όπως προβλέπει το πρόγραμμα, για τουλάχιστον έξι μήνες, αμειβόμενοι με μισθό 750 ευρώ το μήνα.

Το πρόγραμμα εγγυάται ότι η σύμβαση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών, με την εμπειρία του ReGeneration Academy που είναι βασικός συνεργάτης της Τράπεζας στο πρόγραμμα, να δείχνει ότι ως και το 85% των εργαζομένων, παραμένουν και στη συνέχεια στη θέση εργασίας.

Το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με το ReGeneratiοn Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, δίνουν τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση σε σύγχρονους τομείς εκπαίδευσης, που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της αγοράς εργασίας. 


Από αριστερά: Βασίλειος Βέλκος, Co-Founder Code.Hub Ηλίας Σούσης, Head of Domestic Market and YouTube at Google Greece, Bulgaria, Cyprus & Malta Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director ReGeneration Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς Ιωάννης Νικολακόπουλος, Co-Founder Code.Hub

Project Future εργασία Τράπεζα Πειραιώς

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top