Τετάρτη 28 Οκτ 2020 2:40      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προκλητικός ο Βούτσης: Καμία μακεδονική γλώσσα δε μιλιέται στην Ελλάδα

«Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής. «Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει» 

Σε μια προκλητική και κυνική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στην προσπάθεια του να ενισχύσει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας στον ρ/φ σταθμό Real FM.

Ερωτώμενος για τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί από τους πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη συμφωνία, ανέφερε ότι εκτιμά πως «Οι εντάσεις που δημιουργούνται, που από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή». 

«Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής όταν ρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός δεν παραθέτει το ζήτημα στη λαϊκή ετυμηγορία. «Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα» δήλωσε ακόμη.

Σκόπια ΣΥΡΙΖΑ Βούτσης Εξωτερική πολιτική

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top