Σάββατο 30 Μάιος 2020 9:03      

«Πρόοδοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου»

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΑΒΗ

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης Εκάβη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ-Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ HJ-39» Παναγιώτης Ταρενίδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κωνσταντόπουλος και το μέλος του Δ.Σ Γιώργος Παπαδημητρίου. Η εκδήλωση- ομιλία θα έχει θέμα «Πρόοδοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου».Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης και τελείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, θα είναι ο παθολόγος-ογκολόγος, Δρ Χρήστος Εμμανουηλίδης.

Η εκδήλωση

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου η οργάνωση μετρά λίγους μήνες ζωής από την ίδρυση της και είναι η 39η οργάνωση που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. «Η Κατερίνη δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χάρτη σε αυτή την προσπάθεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ και πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Ο κ Ταρενίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι οι πολίτες που θα την παρακολουθήσουν να γίνουν κοινωνοί και γνώστες της ασθένειας που ταλανίζει τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης, γιατί όπως επισήμανε «οι κύριοι αντίπαλοι του ανθρώπου, που είναι η άγνοια και ο φόβος μπορούν να νικηθούν με την επιστημονική γνώση και την σωστή ενημέρωση».

Στην έναρξη της εσπερίδας θα γίνει ενημέρωση για τους στόχους και τις δράσεις της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ και ιδιαίτερα στις δραστηριότητες του τμήματος Κατερίνης.

Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του Σταύρου Λάμπρου, προέδρου του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, με θέμα: «Στόχοι και δράσεις

της Αντικαρκινικής Εταιρείας και ειδικότερα του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης». Ο ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Πολυζωΐδης, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης, θα παρουσιάσει το

βιογραφικό του κεντρικού ομιλητή Δρ. Εμμανουλίδη καθώς και τα εισαγωγικά σχόλια της ομιλίας.Η εσπερίδα θα ολοκληρωθεί με τον Παθολόγο-Ογκολόγο, Δρ Χρήστο Εμμανουηλίδη να αναπτύσσει το θέμα: «Πρόοδοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου»

Η ΑΧΕΠΑ: είναι η μεγαλύτερη κοινοτική Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση από τα αγγλικά αρχικά της: AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association). Ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα.

Καρκίνος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top