Παρασκευή 18 Σεπ 2020 9:59      

Προωθούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία της Πιερίας για τον "Διαβήτη-1"

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου  Διαβητικών Πιερίας κατατέθηκε επιστολή προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την οποία ζητείται συνεργασία με σκοπό την ενημέρωση πολιτών καθώς και την ευαισθητοποίηση της Σχολικής Κοινότητας γύρω από το σοβαρό ζήτημα που αφορά στον «Διαβήτη τύπου 1». 

Ο παιδικός διαβήτης 

Πρόκειται για τον παιδικό Διαβήτη που είτε εμφανίζεται από τη βρεφική ηλικία, είτε εμφανίζεται κατά τη σχολική ηλικία, με αποτέλεσμα να αλλάζει η ζωή ενός παιδιού όχι μόνο σε σχέση με την υγεία του και με την αντιμετώπιση της ασθένειας αλλά και σε σχέση με άλλα παιδιά τής Σχολικής Κοινότητας. Μέχρι σήμερα, ο Διαβήτης αποτελεί μια παγκόσμια ασθένεια, με χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα να την υφίστανται εφ’ όρου ζωής, αλλά ταυτόχρονα, αυτά τα παιδιά να αντιμετωπίζουν αφενός μεν την άγνοια ορισμένων Εκπαιδευτικών, αφετέρου δε να αντιμετωπίζουν και την άγνοια μαθητών και μαθητριών των Σχολείων. Μάλιστα, λόγω αυτής της άγνοιας, υπάρχουν και παιδιά με Διαβήτη που φοιτώντας σε διάφορα Σχολεία τής Χώρας αντιμετωπίζουν μέχρι και ρατσιστικές διαθέσεις των ανθρώπων γύρω τους. 

Ενημέρωση 

Επειδή όμως η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων είναι η προληπτική ενημέρωση, γι’ αυτό ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας, με επικεφαλής την Πρόεδρο Σωτηρία Ουσταμπασίδου, έχει ήδη ξεκινήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον παιδικό Διαβήτη. Επιπλέον, στο πλαίσιο ενημέρωσης, ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας κατέθεσε και επιστολή στην Προϊσταμένη τής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Μυροφόρα Τσαρούχα. Σκοπός τής επιστολής είναι αφενός μεν η γενικότερη συνεργασία τής Διεύθυνσης Υγείας με τον Σύλλογο Διαβητικών, αφετέρου δε η παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας προς το Υπουργείο Παιδείας για εξασφάλιση ειδικής άδειας προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ειδικών ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Σχολεία τής Πιερίας, από τη νέα χρονιά. 

Η επιστολή 

Η επιστολή του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας προς τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πιερίας.

Προς Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. του νομού Πιερίας. 

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας εδώ και  έντεκα συνεχόμενα έτη πραγματοποιεί δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών έτσι ώστε να υπάρχει καλή διαχείριση και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.Ένας από τους τρόπους ενημέρωσης είναι η παρουσίαση και εκπαίδευση των συλλόγων διδασκόντων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη.
Στα πλαίσια των προγραμμάτων υγείας που διενεργείτε παρακαλούμε όπως συνεργαστείτε με το Σύλλογο μας με σκοπό την καλύτερη υγεία των παιδιών αυτών και ένα μέλλον χωρίς επιπλοκές που επιφέρει η χρόνια αυτή πάθηση.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Σωτηρία Ουσταμπασίδου

Η Γραμματέας
Ξανθούλα Κατεργάρη

Σχολεία ενημερώσεις Παιδικός Διαβήτης Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας Δ/νση Υγείας Αντιπεριφέρειας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top