Τετάρτη 23 Ιαν 2019 17:53      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσκυνηματική εκδρομή στην Πιερία

Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Τρίτη 17 Απριλίου.
     Η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συνεργασιών και στοχευμένων πρωτοβουλιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου που  έχει αναλάβει να αναδείξει τα προσκυνηματικά μνημεία της περιοχής και να καθιερώσει την Πιερία ως έναν από τους αγαπημένους και δημοφιλείς προορισμούς θρησκευτικού ενδιαφέροντος. 
     Δέκα λεωφορεία με περίπου 500 προσκυνητές και 40 ιερείς από ολόκληρη την Φθιώτιδα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης για τον προορισμό τους. Της πομπής προηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Νικόλαος.
     Με μία ενδιάμεση στάση οι προσκυνητές έφτασαν στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού όπου ανέμενε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή. Στη συνέχεια στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία κατά το Μοναστηριακό τυπικό στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος προσεφώνησε και καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος και τους προσκυνητές.
     Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο και την αδελφότητα για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που επεφύλαξαν σε όλους τους προσκυνητές.  Σημείωσε επίσης το σπουδαίο πνευματικό και ιεραποστολικό έργο που επιτελεί η Αδελφότητα και ευχήθηκε ο Θεός να τις ενισχύει στην διακονία τους. Τέλος, αναφέρθηκε στην ωφέλεια που προκύπτει από την συμμετοχή μας στις προσκυνηματικές εκδρομές και τόνισε την αναγκαιότητα συμμετοχής των πιστών στη μυστηριακή και λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας.
     Δεύτερος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού. Εκεί οι προσκυνητές έγιναν δέκτες της αγάπης και της φιλοξενίας της μικρής αδελφότητος. Τις ευχαριστίες όλων εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος προς την  Οσιωτάτη Καθηγουμένη και την Ιερά Αδελφότητα, στις οποίες ευχήθηκε να έχουν πλουσία την Χάρη του Αναστάντος Χριστού.
     Ακολούθως οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στο Επισκοπείο της Κατερίνης, όπου επισκέφθηκαν τον ασθενούντα Μητροπολίτη πρώην Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο.
     Το μεσημέρι οι προσκυνητές, δέχθηκαν την αβραμιαία φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου σε κέντρο συνεστιάσεως της Κατερίνης. Κατά τη διάρκεια του γεύματος συνόδευε η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» με παραδοσιακά και τοπικά τραγούδια. 
     Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος εξέφρασε και πάλι τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Κίτρους κ. Γεώργιο για την εγκάρδια φιλοξενία και τον κάλεσε στο άμεσο μέλλον να επισκεφθεί με πιστούς της Μητροπόλεώς του τα Ιερά Προσκυνήματα της Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε και πάλι τον Σεβασμιώτατο για την εκδρομή  που πραγματοποίησαν και προσέφερε στον Ποιμενάρχη, στους Ιερείς και όλους τους προσκυνητές αναμνηστικά δώρα.
     Τελευταίος προορισμός ήταν Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του  Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Εκεί οι προσκυνητές δέχθηκαν την φιλοξενία Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου π. Μαξίμου και της αδελφότητος, προσκύνησαν τα χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου και άλλα Ιερά Λείψανα και θαύμασαν τα εκθέματα του Κειμηλιαρχείου.
     Αργά το απόγευμα οι προσκυνητές επέστρεψαν στη Φθιώτιδα. Γενική ήταν η ικανοποίηση όλων για τις ιερές εμπειρίες που βίωσαν με την επίσκεψη στα Ιερά Προσκυνήματα της Πιερίας.
     Επιστρέφοντας στην πόλη της Λαμίας ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος  με επιστολή του ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, δια την, πηγαία, εντυπωσιακή και Αβραμιαία φιλοξενία που επεφύλαξε προς τους 500 προσκυνητές.

Προσκυνηματική εκδρομή Μονοήμερη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top