Κυριακή 5 Ιουλ 2020 22:51      

Προσοχή: Νέα απάτη με στόχο τους συνδρομητές της COSMOTE

Με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, οι άγνωστοι ζητούν προσωπικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) του συνδρομητή και τους κωδικούς πρόσβασής του.

Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούν από τους συνδρομητές την εγκατάσταση λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης στους υπολογιστές τους (π.χ. TeamViewer).

Η εταιρεία συμβουλεύει τους συνδρομητές της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Cosmote σε καμία περίπτωση δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες.

Τηλεφωνήστε στο 13888
Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν καλεί τους πελάτες της, ζητώντας τους να εγκαταστήσουν τέτοιου είδους προγράμματα στον υπολογιστή τους.

Αν κάποιος συνδρομητής θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Cosmote επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές, για κακόβουλες και παράνομες πράξεις.

COSMOTE Απάτες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top